הבלוג של יובל

הבלוג של יובל

פרק 4: מה, לא כל הקורסים הם בתקשורת?

שוב אנחנו כאן. סוף סמסטר. עשינו עוד כמה קורסים בתקשורת ומסתבר שבשביל להגיע לנקודות זכות בשביל לקבל את הנייר הנחשק, צריך לעשות קורסי בחירה במקצועות שונים. אין ספק שלזה לא הייתי מוכן...

ושוב פעם אני מוצא את עצמי במזכירות

באוניברסיטה הפתוחה אתה מתכנן לעצמך את הלימודים. כמה קורסים אתה לוקח, באיזה שעות אתה לומד וכמובן בכל קורס יש את המרצה הנכסף והמבוקש ביותר שכולם רצים להירשם אצלו בקורס וצריך למהר, לפני שלא יהיה מקום בכיתה.

פלוס גדול הוא שיש לך יועץ לימודים. אתה לא חייב להתלבט עם עצמך איך אני אלמד את הקורסים האלו ביחד, אולי עדיף לשלב קורס כזה במקום קורס אחר ועוד שאלות מטרידות שעולות וצצות במהלך לימודי התואר.

אז אתה בעצם אומר לי שאני צריך ללמוד סוציולוגיה?

הגיע הרגע לפגישה עם היועץ, וכמה מפתיע זה אותו יועץ מסוף הסמסטר הקודם. שוב אנחנו יושבים ומשוחחים על איך הכי נכון לעבור את הסמסטר הקרוב בשלום, ופתאום בלי התראה מוקדמת, היועץ החביב פונה אליי ואומר: "אני רואה שכל מה שלמדת עד עכשיו זה קורסים בתקשורת, מה עם הקורסים האחרים?" הוא תופס אותי לא מוכן ואני משיב: "מה הכוונה? התואר שלי בתקשורת!" היועץ מתחיל להסביר לי את מבנה התואר (דבר שלא ממש הסתכלתי עליו שנרשמתי ללימודים, אני רק שמעתי תקשורת וישר קפצתי על המציאה), ואני מבין שהתואר כולל קורסים בתחומי דעת נוספים - יישומי מחשב, סוציולוגיה, יחסים בין לאומיים ושיטות מחקר, בנוסף מסתבר שיש לי עוד 24 נקודות זכות של קורסים שונים שאני יכול לבחור, וכך בנינו לי עוד סמסטר. הפעם עם קורסים שחשבתי שלא ממש אצטרך ללמוד אי פעם, טוב... לפחות יהיה מעניין.

ת'אמת- השד לא היה נורא כל כך

אם נסכם את הקורסים אשר לקחתי שלא בהכרח קשורים לתקשורת, הם לא היו קשים במיוחד, חלקם היו מעניינים, חלקם סתם העבירו לי את הזמן, ומחלקם לקחתי דבר או שניים לחיים. מבוא לסוציולוגיה היה קורס מאוד מעניין, זה תחום שתמיד עניין אותי, והנה יצא לי בתואר הזה לקחת קורס מבוא בנושא (ואל תדאגו, אני לא אביא לכם ספוילרים)-  הקורס נקרא 'החברה הקיבוצית' והוא עוסק בשינויים, ההתפתחות וההווה של החברה הקיבוצית בארץ. דרך אגב, אני חושב שזאת הייתה הפעם האחרונה שקורס זה נלמד באוניברסיטה וחבל.

לסיכומו של עניין

כאשר אתם ניגשים לקורסים מסוימים שלא ממש נמצאים בתחום הלימודים שלכם, קודם כל אל תפחדו ותבואו עם גישה חיובית. יש מצב שלא תרגישו חיבור מידי עם הקורס, אבל זה לא אומר שהוא יהיה קשה או משעמם. חלק מהקורסים תאהבו וחלק מהקורסים תקוו שהם רק יגמרו כמה שיותר מהר, אבל תנסו להפיק את המיטב מכל קורס, אתם לעולם לא יודעים מתי זה עלול לשמש אתכם בעתיד. תזכרו שזה תמיד נחמד לפרוץ באמצע שיחה בהקשר מסוים, ולהוכיח ידע על איזה מושג סוציולוגי, ההיסטוריה של הקיבוץ בארץ או לנתח סרט בצורה הכי מדויקת שאפשר...

עד לפעם הבאה, שלכם יובל

סגור