תואר שני באופרות סבון

תואר שני באופרות סבון

קורס ראשון מסוגו לניתוח טלנובלות יפתח בתכנית ללימודי משפחה במסלול האקדמי המכללה למנהל ;הקורס, המיועד לתלמידי תואר שני, יפתח בשנת הלימודים הקרובה

 
תוכנית המוסמך ללימודי משפחה במסלול האקדמי המכללה למנהל תפתח בשנת הלימודים הקרובה את הקורס "מבט עכשווי על אופרות הסבון והטלנובלות". במסגרת הקורס ינתחו הסטודנטים באמצעות אופרות סבון וטלנובלות סוגיות בנושאי משפחה ומגדר ויבחנו תהליכי שינוי חברתי תוך ניסיון להבין באיזו מידה אופרות הסבון והטלנובלות כיום בישראל משקפות או מעצימות תהליכים ובאיזו מידה הן מחזקות את המצב הקיים.
 
אופרות סבון הן סוגה תקשורתית המתמקדת בחויותיו וברגשותיו של הפרט. הן נוצרו בשנות ה-30 כסוגה נחותה, המיועדת לנשים, על פי מיטב המסורת הסטריאוטיפית המערבית. אולם, במשך השנים, הפכו אופרות הסבון לאחד מעמודי התווך של התרבות, תוך מסמוס הגבולות שבין תרבות גבוהה לתרבות נמוכה. סוגה זו הופיעה כמוצר ישראלי החל משנות ה-90 (רמת אביב ג'). כמו כן, בתרבות הפופולארית בישראל הלכה וגדלה מרכזיותה של הטלנובלה, קרובת המשפחה של אופרת הסבון, אך שונה ממנה בהיבטים מסוימים (התיחסות לזמן, מבנה הסיפור, סגירת הסיפור וכו'..).
 
פרופ' סילבייה פוגל ביז'אווי, ראש תוכנית המוסמך ללימודי משפחה המכללה למנהל ראשון המעבירה את הקורס: "הקורס לניתוח משפחה, מין ומגדר באופרות סבון וטלנובלות הינו חלק מהמגמה לשלב אספקטים רחבים ומגוונים של לימודי המשפחה. התוכנית מספקת ראייה רחבה של מוסד המשפחה והסביבה בה הוא פועל, והבנת התרבות הפופולארית הינה חלק מהקניית כלים תיאורטיים ויישומיים המאפשרים לסטודנטים להשתלב בשוק העבודה כמומחה לענייני משפחה."
סגור