לימודי תקשורת – צוהר לעולם המדיה

לימודי תקשורת – צוהר לעולם המדיה

כל המידע על לימודי תקשורת ואפשרויות התעסוקה בתחום

אם חלומכם לעבוד בעולם התקשורת ולהיות כתבים, מפיקים, עורכים או מגישים, ואתם בטוחים שיש לכם את הכישורים ותכונות האופי המתאימים - המאמר הבא הוא בשבילכם. המושג 'תקשורת' הוא מושג רחב, הכולל בתוכו תחומים כמו טלוויזיה, רדיו, עיתונות כתובה, אינטרנט ועוד.
רבים מבקשים לפלס את דרכם בעולם התקשורת, אך לא כולם מצליחים. אספנו את כל המידע עבורכם בנושא לימודי תקשורת.

מהם לימודי תקשורת?
משמעות המילה 'תקשורת' היא העברת מידע. בימינו ישנן דרכים רבות להעביר מידע ואכן לימודי תקשורת הם לימודים רב תחומיים, המקיפים נושאים מתחומי חיים שונים. חלק מהנושאים הם: תקשורת המונים, תקשורת חזותית, אתיקה, מוסדות תקשורת, אידיאולוגיות מודרניות, היסטוריה של אמצעי התקשורת, חופש העיתונות ועוד. 

תנאי הקבלה

מכיוון שבשנים האחרונות נהנה החוג לתקשורת מפופולאריות יתרה, תנאי הקבלה ללימודים הינם גבוהים למדי, בעיקר באוניברסיטאות. תנאי הקבלה משתנים, כמובן, ממוסד למוסד, אך באופן כללי, כדי להתקבל ללימודי תקשורת ברוב המכללות תזדקקו לציון בגרות משוקלל מעל 90 וציון פסיכומטרי מעל 580. לימודים באוניברסיטה ידרשו ציון בגרות של 95-100 ופסיכומטרי מעל 620. 

מוסדות לימוד

בין המוסדות הרבים המציעים מסלול זה ניתן למנות את אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בן גוריון, מכללת רמת גן, מכללת נתניה, המסלול האקדמי המכללה למינהל ועוד.

ההבדל בין לימודים באוניברסיטה לבין לימודים במכללה

תקשורת הוא אחד החוגים עם ההבדלים הברורים ביותר בין לימודים באוניברסיטה לבין לימודים במכללה. הלימודים באוניברסיטה מתמקדים בעיקר בצד התיאורטי של התקשורת ומטרתם היא להקנות ידע ויכולת ניתוח של הזירה התקשורתית. במקביל נהנים הסטודנטים מ'טעימות' של קורסים מעשיים וסדנאות.
לעומת זאת, הלימודים במכללות מתמקדים, במקביל ללימודים עיוניים, דווקא בצד המעשי של עולם התקשורת. מכללות רבות מחזיקות אולפנים מפוארים, בהם יכולים התלמידים להתנסות בתפקידים השונים שמציע עולם התקשורת.
לפני שאתם בוחרים במוסד לימוד זה או אחר, חישבו היטב – האם אתם מבקשים ללמוד את הצד העיוני של עולם התקשורת, להתמקד במחקר ובביקורת, או האם תרצו להשתתף בסדנאות מעשיות, להעביר שידור רדיו או להפיק תכנית טלוויזיה במהלך לימודיכם. 

מהם הכישורים ותכונות האופי להם נדרש המועמד ללימודי תקשורת?

ראשית שאלו את עצמכם מדוע אתם רוצים ללמוד תקשורת. בסקר שנערך בין סטודנטים בתחום, ציינו רוב הסטודנטים שהסיבה שהחליטו ללמוד דווקא תקשורת היא שהם מבקשים להעביר הלאה מסרים וערכים מסויימים.
התחרות בתחום התקשורת היא קשה, וכדי להצליח תצטרכו להפגין אמביציה. אם תרצו להשתלב בעולם התקשורת אחרי הלימודים, תזדקקו לרשת קשרים רחבה.
העבודה בעולם התקשורת דורשת גם יצירתיות היא מגוונת ודינאמית, קל לעבור מתפקיד לתפקיד וכל תפקיד בפני עצמו משלב גם הוא תחומים שונים.
תקשורתיות גם היא, כמובן, תכונה חשובה. בעבודה בעולם התקשורת תמצאו את עצמכם בתקשורת בלתי פוסקת עם אחרים – תיאומים, ראיונות ותחקירים הם חלק בלתי נפרד מעולמו של מי שעוסק בתקשורת.

קישור רלוונטי

פורום לימודי תקשורת

 

סגור