שילוב מדעים ואומנויות - לימודי אדריכלות

שילוב מדעים ואומנויות - לימודי אדריכלות

מידע מקיף על לימודי אדריכלות: תנאי הקבלה, תכני הלימוד, אופי העבודה ועוד


תחום האדריכלות, או הארכיטקטורה, עוסק בתכנון מבנים ובבנייה ומשלב לימודים מתחום המדעים והאמנויות. אם אתם מתעניינים בבניינים, סגנונות שונים של בנייה, אופן הבנייה של מבנים שונים ויש לכם גם זיקה לאמנות, לימודי אדריכלות עשויים להתאים לכם.
עבודתו של האדריכל כוללת תכנון מבנה, שכונה או נוף,  כאשר עליו להתחשב בגורמים שונים כמו בקשות הלקוח, תנאי השטח, תקנים הקשורים לחשמל ותברואה ועוד. לאחר שלב התכנון מסייע האדריכל גם בפיקוח על הבנייה.

הלימודים

בארץ ניתן ללמוד אדריכלות לקראת תעודה הנדסאי, לימודים הנמשכים כשנתיים, או לתואר ראשון (B.Arch), לימודים האורכים כארבע או חמש שנים.
מכיוון שאדריכל צריך לדעת לתכנן מבנים מבחינה פרקטית ופונקציונלית, אך עם זאת גם אסתטיים ומתאימים לסביבה בה הם עומדים, לימודי אדריכלות כוללים מגוון רב של תחומים, כמו הנדסה, אמנות, עיצוב ועוד.
בין הנושאים הנלמדים: מושגי יסוד בעיצוב, רישום, יסודות המחשב, סגנונות אדריכלות ועיצוב שונים, מבוא לתולדות האמנות, שרטוט, גיאומטריה, תולדות האדריכלות ועוד.
בין מוסדות הלימוד ללימודי אדריכלות לתואר ראשון ניתן למנות את מכון אבני, הטכניון, ויצו חיפה ועוד.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה ללימודי אדריכלות נחשבים קשים למדי. כדי להתקבל ללימודים לתואר ראשון יש צורך בתעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי. מוסדות מסוימים דורשים גם מתמטיקה ברמת 4 יחידות לפחות, בציון גבוה מ-80. בנוסף, רוב מוסדות הלימוד דורשים מעבר בחינות מיון, ראיון אישי והגשת תיק עבודות. הקבלה ללימודים מתבצעת על בסיס הציון המשוקלל של הנ"ל.
דרישות הקבלה ללימודי תעודה באדריכלות נמוכות מעט, ולרוב אין צורך בבגרות או פסיכומטרי, אלא רק מעבר בחינת מיון וראיון אישי וכן הגשת תיק עבודות.
מועמדים רבים, המבקשים להגדיל את סיכוייהם להתקבל למוסד לימודים מכובד, בוחרים בלימודי מכינה באדריכלות לפני שהם ניגשים ללימודי התואר או התעודה. לימודי המכינה, שבסיומם מחזיק התלמיד בתיק עבודות, מסייעים לסטודנטים להבין את תהליך המיון ללימודי אדריכלות ומכינים אותם לבחינות ולראיון האישי.

למי זה מתאים?

השילוב שבין הצד הטכני-מדעי לצד האמנותי גורם לכך, שכדי להצליח כאדריכל יש צורך בראש ריאלי ויכולת מתמטית מצד אחד ויצירתיות ואהבה לאמנות מצד שני. אדריכל אמנותי ויצירתי, שאינו מבין היטב את הצד המדעי של האדריכלות יוכל לתכנן מבנים יפהפיים, אך הם עלולים להיות לא פרקטיים ולא פונקציונלים ועל כן לא יוצאו אל הפועל.
אדריכל בעל יכולת מתמטית גבוהה, אך שאינו יצירתי וללא זיקה לאמנות, יתכנן מבנים פרקטיים ופונקציונליים, אך הם עלולים להיות לא אסתטיים או לא משתלבים בסביבה בה הם נמצאים.
יש לציין, שכיום בעידן המחשב, אין לאדריכל כמעט כל צורך ביכולת שרטוט, שכן רוב העבודה מתבצעת מול המחשב.
בנוסף לכך, כדי להצליח בתחום האדריכלות תזדקקו גם ליכולת תקשורת גבוהה וליחסי אנוש - חלק עיקרי מעבודתו של האדריכל מתבצע מול אנשים אחרים כגון אנשי צוות ולקוחות, והאדריכל חייב להיות מסוגל להקשיב לדרישות הלקוחות ולהתאים את העיצוב שלו לבקשותיהם.

קישור רלוונטי
פורום אדריכלות ועיצוב

 

 
סגור