אילונה ברודסקי | 00:14 14/11/09
שלום ד"ר כהן!
יש לי כמה שאלות שיעזרו לי מאוד בהחלטה אם ללמוד רפואה בחו"ל.. שזהו החלום הכי גדול שלי
הייתי רוצה ללמוד רפואה באוקראינה [כי יש לי כבר אזרחות אוקראינית..]
הבנתי שיש שם 2 אפשרויות לבחירת שפה..
*תתקן אותי אם אני טועה, זה אנגלית ורוסית? (או שזה אנגלית ואוקראינית?)
*רציתי גם לדעת אם יש שם אופצייה לתוכנית 4 שנתית כמו שיש בארץ?
*בנוסף רציתי לדעת עד כמה ובמה מתבטאת העזרה מסוכנויות יהודיות למיניהן?
*ראיתי שבאתר כתוב "עזרה ב-מציאת- דירות.." מדובר גם בעזרה פיננסית או רק התמצאותית?
והאם יש עוד מקום/ארגון שאפשר לקבל דרכו סיוע פיננסי נוסף למחייה, כי הבנתי שאין אפשרות לעבוד באוקראינה.
*האם תוכנית הלימודים של אוקראינה היא בנויה כמו בארץ? זאת אומרת 3 שנים למידה עם ספרים ומחברות [ובסופן מקבלים תואר ראשון לרפואה כללית]
והחל מהשנה הרבעית זה ריצות בבתי חולים? [ואחרי השנה השביעית זה תואר שני]?
*ומתי מועדי ההרשמה לאוניברסיטה? אני משתחררת בעוד שנה, זה הרבה זמן אבל אני רוצה להיות ערוכה ומוכנה למעבר..
בתודה ענקית מראש! וברכת המשך יום נהדר!
אילונה ברודסקי :)
אילונה שלום
ישראלים רבים מתעניינים באוקרינה בעיקב עקב עלויות נמוכות יחסית ואפשרות ללמוד באנגלית או ברוסית
לאוניברסיטאות נציג ישראלי-איש הגון ומסור הדואג לתלמידיו גם לדיור וכיוצא באלה.
לקבלת ייעוץ בנושא צרי קשר
[email protected] שלום לך, אני לומד באוקראינה ואולי אוכל לענות על חלק מהשאלות:
-עד השנה היה מסלול ברוסית ומסלול באנגלית [וכמובן מסלול באוקראינית למקומיים], הבנתי שמשנה הבאה לא יהיה יותר מסלול באנגלית לזרים.
-אין תוכנית ארבע שנתית.
-העזרה היא במציאת דירות וכתיבת חוזה ברוסית [את לא כל כל צריכה את זה], חוץ מזה אין שום עזרה כספית או משהו, אם את אזרחית אוקראינית [או תושבת קבע] אולי יש לך משהו מהמדינה אבל את זה אני לא יודע, אפשר לברר. מהגופים היהודים באוקראינה אין עזרה כספית.
-הלימודים הם שש שנתיים כמו בכל העולם: שלוש שנים פרה קליניות[ספרים ומחברות בכיתה], ושלוש שנים קליניות של התרוצצות בבתי חולים.
עוד משהו קטן, אני לא יודע כמה ואם בכלל תעזור לך האזרחות , אבל זה שיש לך את השפה זה מאוד מאוד חשוב.
שיהיה בהצלחה, ואם יש עוד שאלות- תשאלי ואני אנסה לענות או לברר לך אם אני לא יודע.
התבלבתי במשהו:
משנה הבאה לא יהיה יותר מסלול לזרים ברוסית!! המסלול באנגלית ישאר.
כלומר: שנה הבאה יהיה רק אנגלית ואוקראינת.
מתנצל...