פורום לימודי משפטים

בהנהלת: מנהל פורום לימודי משפטים  |  מסר למנהל/ת הפורום
פורום משפטים יענה על שאלות ולבטים שונים בדרך אל התואר: מדוע ללמוד לימודי משפט? אילו שילובים ניתן לשלב עם לימודי משפטים? מה לומדים בלימודי המשפטים? האם עדיף תואר באוניברסיטה על פני התואר במכללה? ואולי זה בכלל להיפך? איפה ניתן לרכוש יותר ניסיון מעשי? איך עוברים את בחינות הלשכה? איך משפרים את הסיכויי למציאת התמחות "נחשבת" וטיפים לבחירת מסלול הלימודים וכן מהן דרישות הקבלה ומועדי הרישום ללימודים? הכל על הדרך להיות עו"ד מצליח, כאן בפורום לימודי משפטים. מומלץ וכדאי להתייעץ לפני קבלת החלטה כלשהי, אז אל תהססו.
מומלץ בחום
 
מנהל פורום לימודי משפטים

 
אור | 23:30  17/01/16
שלום רב. אני בת 21 ומעוניינת להתחיל ללמוד משפטים ועומדים בפני כמה שיקולים שלא מקלים עלי את בחירת מוסד הלימוד. מצד אחד-באוניברסיטה - כמות הסטודנטים הלומדים בכיתה היא גדולה מאשר במכללה. מצד שני- תואר שנלמד במכללה הוא פחות "יוקרתי" בעיני מעסיקים לאחר סיום התואר. אני ממש לא יודעת כיצד להחליט. לכמות התלמידים בכיתה יש חשיבות מכרעת בעיני ואין לי בעיה להשקיע הרבה כסף בשביל התואר הזה אבל השאלה שנשאלת היא האם עדיף לי לנסות ללמוד באוניברסיטה או במכללה? תודנ רבה.
מנהל פורום לימודי משפטים | 23:50  17/01/16
שלום רב. זו הפעם הראשונה שאני שומע שבאוניברסיטה כמות הסטודנטים בשיעור גדולה ממכללה. אני לא בטוח שזה המצב באופן גורף אם בכלל. כמי שלימד גם במכללות וגם באוניברסיטה, אני בכלל לא בטוח בכך. אם כבר אז ברצוני לציין שלמשל: באוניברסיטה יש היצע גדול יותר של קורסי בחירה, כמעט כל המרצים נמצאים בחזית המחקרית, יש הרבה תכניות בינ"ל וכן סדנאות ותכניות שמעשירים מאוד את החוויה הלימודית ועוד. מצד שני, מכללות נהנות מיחס אישי לסטודנט, דרישות הקבלה נמוכות יותר מאשר אוניברסיטאות, מכללות מפוזרות בארץ ורוב הסיכויים שתמצאי מכללה קרובה לביתך מאשר להשקיע זמן רב בנסיעות (אלמנט חשוב בתקופת בחינות), כמעט כל המכללות כוללת מסגרת של תואר שני ועוד. כלומר, לא ממש ניתן להכריע ולומר שבאופן מוחלט אוניברסיטה טובה יותר ממכללה. זה נכון שישנם מעסיקים שיעדיפו באופן ניכר בוגרי אוניברסיטה מתוך תפיסה שמי שעבר את המסננת של רף הציונים של האוניברסיטה יצליח יותר כעו"ד/משפטן, אבל זה בוודאי לא הכלל. הא ראיה, במקומות רבים מאוד כולל המבוקשים, ניתן למצוא מתמחים ועו"ד שמגיעים ממכללות ועובדים כתף אל כתף עם בוגרי אוניברסיטה לפעמים על אותו תיק ממש. רצוי מאוד להגיע למקום או שניים ששמעת עליהם טובות ולאוניברסיטה שאת מתעניינת בה ולהשקיע קצת ולעשות ביקור יסודי במקום כולל לדבר עם סטודנטים, להיכנס לכמה שיעורים וכד'. בגדול, הדעה שלי שאם את עומדת ברף לאוניברסיטה אין סיבה ללכת למכללה בטח לא בגלל הנימוק של מספר סטודנטים. לחילופין, ואינני יודע מה המצב כיום בכל המכללות אבל מניסיון אישי שלי בלבד, במכללה שאני מלמד ישנם מספר סטודנטים שיכלו להתקבל לאוניברסיטה ובחרו בכל זאת להגיע למכללה למנהל בגלל סיבות שונות. חלק מגלל סיבות טכניות כגון קירבה לבית, חברים שלומדים שם וחלק בגלל שהם אינם חשים שהרמה האקדמית נמוכה מאוניברסיטה או שאין מספיק תכניות למצטיינים או קליניקות שונות וכד'. אני מניח שהתופעה קיימת בעוד מכללות. באופן כללי דומני שהמכללות הדביקו משמעותית את הפער לאוניברסיטה. חשוב להדגיש שמדובר רק בדעתי האישית ומניסיוני כמי שלימד ב-12 שנה האחרונות במספר בתי ספר למשפטים בארץ ומכיר גם את שוק העבודה. לא מדובר בדברים מוחלטים. בהצלחה בכל מקרה ושוב ממליץ מאוד לבקר במקומות הרלוונטיים.
 
 
 

קישורים נוספים

למי הכי מתאים ללמוד את המקצוע?
מידע על הלימודים במקצוע המסקרן
תואר שני במקצוע שימושי ומבוקש
מה כוללים הלימודים המתקדמים בתחום המשפט?
 
סגור