האם לימודי הנדסת חשמל מתאימים לך?

האם לימודי הנדסת חשמל מתאימים לך?

מידע מקיף על התאמה ללימודי הנדסת חשמל, מסלולי הלימוד ועוד

תחום הנדסת חשמל נוגע כמעט לכל דבר בו אנו נתקלים במהלך חיי היומיום שלנו, מהחשמל שמספקת לנו חברת החשמל ועד מכשירים רפואיים, ציוד תקשורת ומערכות סאונד והוא מקיף נושאים רבים הקשורים למחשבים, תקשורת ואלקטרוניקה.

הנדסת חשמל היא בעצם תת-תחום של הנדסה ועוסקת בתכנון, פיתוח ואפיון של מעגלים חשמליים ומכשירים חשמליים והתאמתם לשימושים שונים.

לימודי הנדסת חשמל

לימודי הנדסת חשמל מקנים לסטודנטים ידע תיאורטי ומעשי בנושאים כמו התקנים מסוגים שונים (אלקטרונים, ביולוגיים וכד'), מערכות חומרה ותוכנה ועוד.
ברוב מוסדות הלימוד נחלקים לימודי הנדסת חשמל לשלושה חלקים: 
בחלק הראשון לומדים הסטודנטים את מקצועות היסוד (פיזיקה, מתמטיקה, מחשבים וכד') באופן מקיף, החלק השני ללימודים מקנה ידע בהנדסה וכולל גם לימודי יסוד בהנדסת חשמל. בחלק השלישי בוחרים הסטודנטים תת-תחום להתמחות (רשתות, תקשורת ומחשבים, בקרה ועוד), והלימודים מתמקדים בתחום התמחות זה. 
תחום הנדסת חשמל משתנה ללא הרף, על כן מבקשים מוסדות הלימוד השונים להקנות לסטודנטים ידע נרחב, כדי שיוכלו להתמודד גם עם האתגרים החדשים שיתקלו בהם בעתיד.
ניתן ללמוד הנדסת חשמל לתואר ראשון (מהנדס) או לקראת דיפלומת הנדסאי.
לימודים לתואר ראשון נמשכים כארבע שנים ולימודים לדיפלומת הנדסאי כשנתיים עד שלוש.

תנאי קבלה

כיום ישנו ביקוש רב בשוק למהנדסי חשמל ותנאי העבודה, גם של מהנדס מתחיל, מצוינים. עקב כך גם הביקוש לחוג הנדסת חשמל גבוה ותנאי הקבלה גבוהים בהתאם.
מרבית האוניברסיטאות דורשות ממוצע בגרות משוקלל בציון 100 ומעלה וציון פסיכומטרי מעל 680.
חלק מהאוניברסיטאות דורשות גם בגרות במתמטיקה ובאנגלית ברמת 4 יחידות לפחות. במכללות הדרישות נמוכות משמעותית ועומדות לרוב על בגרות בציון 70 ומעלה ופסיכומטרי בציון גבוה מ 560. 
במכללות מבוקשות, בעיקר אלה באזור המרכז, התנאים גבוהים מעט יותר - בגרות בציון גבוה מ 85 וציון פסיכומטרי מעל 620. 
בחלק מהמכללות דורשים גם בגרות במתמטיקה ובאנגלית ברמת 4 יחידות ובמכללות מסוימות יש לעבור מבחן פסיכוטכני או ראיון בפני ועדת קבלה. מכיוון שתנאי הקבלה שונים ממוסד למוסד, כדאי לבדוק מבעוד מועד את תנאי הקבלה המדויקים במוסד בו בחרתם.
בין המוסדות המלמדים הנדסת חשמל נמנים: מכללת אפקה, מכללת אורט בראודה, מכללת סמי שמעון, המכללה האקדמית להנדסה ירושלים ועוד.

למי מתאימים הלימודים?

העיסוק בתחום הנדסת חשמל משלב ידע במתמטיקה, פיזיקה ותחומי מדעים אחרים, ועל כן אם אתם רואים עצמכם כבעלי ראש ריאלי ויכולת חשיבה מתמטית, הסיכוי שתסיימו את הלימודים בהצלחה ותמצאו עניין במקצוע הוא גבוה. 
גם חשיבה אנליטית הכרחית עבור מהנדס חשמל. מכיוון שתחום הנדסת החשמל הינו דינמי ונמצא בשינוי מתמיד, נדרשת ממהנדס החשמל יכולת לימוד עצמית, שכן לעיתים, גם אחרי סיום הלימודים יהיה עליו ללמוד בעצמו נושאים שונים. 
מהנדס חשמל חייב להיות דייקן ולדעת להקדיש תשומת לב לפרטים - הנדסת מערכות חשמליות גדולות אינה עניין של מה בכך וכל טעות קטנה עלולה לבזבז זמן ומשאבים יקרים. בנוסף, כדי להתמודד עם אתגרים מקצועיים זקוק מהנדס החשמל ליצירתיות, שתעזור לו למצוא פתרונות חדשים לבעיות קיימות.

קישור רלוונטי

פורום לימודי הנדסה


סגור