כאמור, רק עם השלמת התואר השני בייעוץ חינוכי, ניתן לעסוק בתחום. התואר הזה נמשך בין שנתיים לשלוש, בעוד לימודי תואר ראשון בייעוץ חינוכי נמשכים ארבע שנים. התואר השני מחייב גם התמחות קצרה והגשת עבודת גמר בתחום החינוך, בדגש כמובן על היבטי הייעוץ ועל מאפייני המערכת החינוכית.
תואר שני בייעוץ חינוכי מיועד למי שרכש השכלה אקדמית כלשהי בתחום החינוך, כך שגם מי שלא למד לתואר הראשון בייעוץ חינוכי יוכל להתקבל. גם מי שלמד פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית או תארים אחרים הקשורים לעולם החינוך, יוכל לגשת לתואר, ומי שחושב על תואר שני בחינוך, יימצא את התואר השני בייעוץ חינוכי כמעניין ומאתגר מאוד.
היועץ החינוכי שבדרך ילמַד במהלך התואר השני על תפיסות שונות מעולם הפסיכולוגיה, על עבודה עם ילדים, על הנחיה של קבוצות ופרטים, על מקומו של הילד במשפחה, על תפיסות העולם האופייניות אצל ילדים, על ההתמודדות עם גיל ההתבגרות, על תקשורת בינאישית והקשיים שיש בה, על פשיעת נוער, פתירת משברים ועוד.
תואר שני בייעוץ חינוכי כולל גם התמחות או התמקדות בסוג מסוים של ייעוץ, אשר נקבע על פי זהות בית הספר וגילאי הילדים. כך, למשל, ישנו תואר שני בייעוץ חינוכי לגיל הרך, לבית הספר היסודי, להתמודדות עם בני נוער ועוד. המסלול ללימודי התואר השני בישראל זמין מאוד יחסית ומתקיים באוניברסיטאות ומכללות רבות בארץ.
תואר שני בייעוץ חינוכי הוא הפתח שלך לקריירה יוצאת דופן, מספקת ומרתקת מאין כמותה, במהלכה תשפיע על חייהם של עשרת ומאות בני אדם. למד עוד על המסלול באתר iLimudim