כמעט כל האוניברסיטאות בישראל (חוץ מהטכניון ואוניברסיטת בן גוריון) מציעות לימודי משפטים לתואר ראשון וחלקן גם לתואר שני. מלבדן, ישנן כיום עוד תשע מכללות שמציעות מסלולים במשפטים, חלקן בשילוב עם מסלולים אחרים וחלקן כמסלול בודד.
ישנן היום שתי מכללות למשפטים אשר שמות את הדגש העיקרי שלהן על לימודי המשפטים, ומציבות את המסלול האקדמי הזה במרכז הפעילות שלהן:מכללת שערי משפט שבהוד השרון והמרכז האקדמי למשפט ולעסקים ברמת גן (לשעבר המכללה האקדמית למשפטים).
הדגש על מסלולי המשפטים במכללות הללו הוא גדול. מכללת שערי משפט מציעה למעשה, מלבד התואר במשפטים, רק עוד תחום אקדמי אחד – חשבונאות (שכולל תואר בחשבונאות לצד לימודי ראיית חשבון). המרכז האקדמי למשפט ולעסקים מציע לימודי משפטים שכוללים ארבע התמחויות שונות, לצד תואר במנהל עסקים ותואר בחשבונאות.
יתר המכללות למשפטים (המכללה למינהל, מכללת ספיר, מכללת נתניה ועוד) מציעות עוד שלל מסלולים אקדמיים, מלבד המסלול במשפטים. מצד אחד, מכללות למשפטים מסוג זה יוכלו להציע לסטודנטים תארים דו מסלוליים מגוונים יותר, אך מצד שני, המכללות המתרכזות במשפטים בלבד יספקו אווירה 'משפטית' יותר במהלך הלימודים.
ככלל, המסלולים למשפטים במכללות השונות נמשכים בין שלוש לשלוש וחצי שנים, כמו באוניברסיטאות. גם כאן היתרון במסלולי הלימוד שמציעות מכללות הוא בתנאי הקבלה הנוחים יותר, כאשר היוקרה של המוסדות הללו אינה נופלת מכל אוניברסיטה המציעה את אותו מסלול. רבים מוצאים במכללות למשפט פלטפורמה מצוינת בדרך להגשמת החלום – להיות עורכי דין.
הבנת שלימודי המשפט אפשריים גם במכללה? באתר iLimudim תוכל לברר עוד על מכללות למשפטים הפועלות בישראל
למידע נוסף: תואר שני במשפטים