מדע הביוטכנולוגיה נחשב צעיר יחסית ולכן, מגוון מוסדות הלימוד שמציעים את המסלולים הללו אינו גדול. כיום, מספר המוסדות שמציעים לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה הם מעטים יחסית: מכללות אורט השונות, מכללת ספיר שבנגב, מכללת תל חי בצפון, אורט בראודה בכרמיאל והמרכז האוניברסיטאי אריאל שבשומרון.
מצד שני, בעקבות ה'טריות' של המחקר בנושא, החומר הנלמד רק הולך ומתרחב עם הזמן, והתכנים מתעדכנים ומשתנים בתכיפות. הלימודים, גם לתואר הנדסאי, מגוונים מאוד ומתפרסים על פני תחומים רבים, מה שמאפשר לסטודנטים מידע רב על הנושא.
גילו הצעיר של מדע הביוטכנולוגיה מבטיח לך גם אינספור אפשרויות תעסוקה. החברות העוסקות בתחום הזה זקוקות לעוד ועוד כוח אדם מקצועי, כך שהביקוש למהנדסים והנדסאי ביוטכנולוגיה אינו פוסק, ואף מתגבר. תואר ההנדסאי מבטיח לך גם הכשרה מעשית רבה, שכמובן תסייע לך רבות בעולם האמיתי.
לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה נמשכים שנתיים (חצי מהזמן בו נמשך התואר בהנדסת ביוטכנולוגיה). בין היתר, כוללים הלימודים את הנושאים הבאים: הנדסה גנטית, הנדסה כימית בסיסית, גנטיקה, אימונולוגיה, הטכנולוגיה של המזון ועוד.
תנאי הקבלה למסלול ההנדסאים אינם גבוהים, אך לעיתים יש צורך במכינה קדם לימודית, כדי לשפר את סיכויי הקבלה. ישנם מוסדות רבים המציעים מכינה כזו ובכך מאפשרים המשך טבעי אל מסלול הלימודים עצמו. עם סיום הלימודים, יכולים הבוגרים להשתלב בחברות הייטק, יצרניות תרופות, מחקר בתחום ועוד.
רוצה לגלות עוד כמה פרטים על לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה? אתר ILimudim ריכז עבורך את כל המידע הדרוש לגבי התחום