אופטומטריסט אינו רופא עיניים ולכן לא מתעסק בתחומים הקשורים למחלות בעין או בליקויים הקשורים בעין אך שייכים לאיברים אחרים (כדוגמת גידול שהתפשט מהמוח לאזור זה). עיקר עיסוקו הוא התאמת משקפי ראייה למטופל, ייעוץ לגבי מידת המשקפיים ועדשות המגע, אבחון של פזילות או עין עצלה ופענוח של תופעות שונות המופיעות על גלגל העין.
לימודי אופטומטריה נמשכים ארבע שנים. הלימודים משתייכים לתחום המדעים המדויקים ומוגדרים כיום כפרא-רפואיים. בעבר, לימודי אופטומטריה בארץ לא היו מוסדרים והעיסוק בתחום לא הצריך רישיון כלשהו, אך לאחר הסדרת העניין נקבע כי אדם המעוניין לעסוק במקצוע חייב לרכוש השכלה אקדמית בתחום.
סטודנט לאופטומטריה ייחשף במהלך ארבע השנים לנושאים כמו אופטיקה על סוגיה השונים, פיזיקה, אנטומיה ופתולוגיה הקשורות לעין (אוקולריה), טיפול בעדשות מגע, כושר הראייה, תרפיה, ניהול מרפאות וכן מדעים מדויקים ונושאים כלליים יותר: מונחים מקצועיים באנגלית, מדעי הטבע, מדעי המחשב, סטטיסטיקה ועוד.
לאחר ארבע שנים של לימודי אופטומטריה, על הבוגר לעבור עוד שני שלבים לפני שיוכל לעסוק במקצוע באופן רשמי ולהיות אופטומטריסט מוסמך: ראשית, עליו לעבור את בחינות משרד הבריאות באופטומטריה, שנערכות בשני מועדים שנתיים. לאחר מכן, יהיה עליו לעבור שנת התמחות בצמוד לאופטומטריסט מוסמך – ורק לאחר מכן יקבל את רישיון העבודה.
נכון להיום, ישנם רק שני מוסדות המציעים תואר ראשון באופטומטריה – אוניברסיטת בר אילן ברמת גן ומכללת הדסה ירושלים. עם סיום הלימודים יוענק לבוגרים תואר ראשון B.Optom במדעי האופטיקה, שיאפשר להם, לאחר הבחינות וההתמחות, לעסוק כאופטומטריסטים בחנויות אופטיקה, בתי חולים וקופות חולים או מכוני ראייה מקצועיים.
רואה את העתיד שלך כאופטומטריסט באופן ברור? למד עוד על לימודי אופטומטריה באתר iLimudim