הרפואה הקונבנציונלית של היום קיבלה לחיקה את מומחי התזונה לאחר שנים רבות של הסתייגות, כשהתברר כי יש לתחום השפעה רבה על החיים בכל המישורים. תזונה נכונה או לקויה מתבטאת במצבו הבריאותי הכללי של הגוף, בהתמודדות עם מחלות (משפעת ועד סרטן), באורך החיים ובאיכותם. הלימודים בתחום מאפשרים לסטודנט להבין מדוע זה כך.
לצד קורסים במדעים מדויקים, כמו ביולוגיה, מדעי הצמח, מדעי החיים, כימיה וביוטכנולוגיה, יעסקו לימודי מדעי התזונה בנושאים ספציפיים שכל תכליתם הוא התזונה והבנתה: דיאטות והשפעתן על הגוף, שמירת טריות המזון, טיהור מים, ניטור פסולת ביתית, הדרך לתיקון תקנות וחקיקת חוקים בתחום, סטריליזציה של מזונות שונים ותזונה של חיות 'מבויתות'.
המסלול לתואר ראשון נמשך שלוש שנים, ומתרכז באחד מהנושאים הבאים: ביוכימיה ומדעי המזון, מדעי התזונה או הנדסת מזון וביוטכנולוגיה. לבוגרים יוענק תואר ראשון בהתאם לתחום בו התמחו. מי שירצה להתמחות גם בתזונה קלינית (אחד המקצועות המבוקשים היום), ייאלץ להוסיף ללימודים עוד חצי שנה של הכשרה בתחום.
בוגרי לימודי מדעי התזונה לתואר ראשון יהפכו להיות תזונאים, דיאטנים, מהנדסי מזון, מנהלי מערכות מזון או מפתחי זנים חדשים. התפקידים הללו מבוקשים כמעט בכל קשת המקצועות בשוק הישראלי, מיועץ תזונה למוסדות חינוך, בתי מלון ומסעדות, דרך מנהל פסי ייצור בחברות מזון ועד סיוע תזונתי-רפואי בבתי חולים וקופות חולים.
מי שמחפש מסלולים אטרקטיביים ומבוקשים בתחום, יוכל ללמוד במסלול של לימודי מדעי התזונה ברחובות, בפקולטה לחקלאות, באוניברסיטה העברית בירושלים (שגם מפקחת על הפקולטה ברחובות), במכללת תל חי שליד קריית שמונה ובמרכז האוניברסיטאי באריאל.
חולם להיות תזונאי, דיאטן או מפקח על ייצור מוצרי מזון? אתר iLimudim יספק לך ידע נרחב על לימודי מדעי התזונה