תחום הכלכלה הוא תחום מדויק ומורכב שדורש מוחות מבריקים השולטים בכל הדקויות והפתלתלות שיש בענף. לאחר התואר השני בתחום, הבקיאות שלך בעולם הכלכלה תהיה גבוהה מאוד ותהפוך אותך למועמד אופציונאלי למשרות מפתח בתחום.
משרות ניהוליות בבנקים ובארגונים פיננסיים הן משרות עם הרבה מאוד כוח והשפעה על מצב המשק הישראלי, ובצידן הכנסה יפה מאוד. אפשרויות תעסוקה נוספות הן במחקר או בייעוץ למגזר העסקי והפרטי או במסחר של ממש.
תואר שני בכלכלה פתוח לא רק לבוגרי תואר ראשון בכלכלה אלא גם למי שסיים תואר ראשון בתחום אחר, הקרוב לכלכלה, כמו מנהל עסקים, חשבונאות ואפילו משפטים. אם סיימת תואר ראשון בכלכלה ואתה רוצה להתקבל לתואר שני בכלכלה, תצטרך ממוצע ציונים של 80 ומעלה עם דגש על ציונים גבוהים במקצועות הכלכלה הבסיסיים.
לימודי תואר שני בכלכלה עבור מי שלמד תואר ראשון בתחום אחר, עלולים להיות קצת יותר אינטנסיביים ותובעניים, לפחות בהתחלה, שכן תצטרך להשלים מספר קורסי יסוד שלא עברת בתואר הראשון שלך. דרישות הקבלה עצמן תלויות במוסד הלימודים עצמו.
משך הלימודים הוא כשנתיים ובמהלכם תכיר נושאים חדשים ומורכבים ותעמיק את ידיעותיך בתחומי הכלכלה הבסיסיים. בין הנושאים תמצא מיקרו ומאקרו כלכלה, לימודי שוק ההון, הסתברות וסטטיסטיקה, תורת ההחלטות ותורת המשחקים, אקונומטריקה ועוד ועוד.
כדי שתוכל למצוא עוד פרטים על תואר שני בכלכלה, היכנס לאתר iLimudim ותבין בדיוק היכן תוכל ללמוד, מהן דרישות הקבלה המדויקות, מיהו סגל המרצים ומה תכנית הלימודים המפורטת.