כדי להתקבל לתואר שני במוסיקה יש צורך כמובן לסיים תואר ראשון במוסיקה, בממוצע של 80 לפחות. במוסדות לימוד מסוימים, יכללו דרישות הקבלה גם מבחני התאמה בהתאם למגמת הלימוד המבוקשת, וראיון אישי.
לימודי התואר השני במוזיקה נחלקים למגמות התמחות שונות, אך לא בכל מוסד לימודים תוכל למצוא את כל מגמות הלימוד. אלו רק חלק מהמגמות הקיימות במוסדות השונים:
• מוסיקולוגיה – תחום העוסק בהיסטוריה של המוסיקה, בהתפתחות הז'אנרים השונים עד היום ובהשפעות השונות שיש למוסיקה על העולם ולהפך
• ניצוח וקומפוזיציה
• תרפיה במוסיקה
• חינוך מוסיקלי
כבוגר תואר שני במוסיקה, תוכל לעבוד במגוון תפקידים שונים ומעניינים. משרות חינוך בבתי ספר ובגנים ישמחו לכישוריך, וכמובן תפקידי ניצוח בתזמורות שונות, הלחנה, הפקה מוזיקלית ובכלל יצירה. גם עולם המחקר המוזיקלי פתוח בפניך עם סיום הלימודים.
בין מוסדות הלימוד שבהם ניתן ללמוד מוסיקה לתואר שני תוכל למצוא את אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת חיפה ומכללת לוינסקי לחינוך. כדאי לברר מראש בדיוק מהן המגמות שמציע כל מוסד לימודים שכן ישנן מגמות ייחודיות ובלעדיות למוסד לימודים מסוים, וכיוון שמדובר במגמות לא גדולות, עדיף לשריין מקום בזמן.
כדי שתוכל להבין בקלות מה מציע כל מוסד לימודים ולא תפספס אף מגמה, היכנס לאתר iLimudim. ברגע שתחפש מידע על תואר שני במוסיקה, תקבל רשימה מפורטת של מוסדות הלימוד ואפילו אפשרות להשאיר להם את פרטיך על מנת שיחזרו אליך.
מתענין בתואר ראשון במוזיקה? לחץ כאן
קרא בהרחבה על לימודי תרפיה באומנויות