הפסיכולוגיה הקלינית מתמקדת בנפש האדם ובחסמים מהם הוא סובל. הפסיכולוג מגיע בדרכים שונות אל המקורות לחסמים ולמצוקות השונות, וכך פותר אותן – בשיטות אותן ירכוש לאורך המסלול האקדמי וההכשרתי הארוך שיעבור.
פסיכולוג קליני יעבור מסלול מפרך עד שיוכל לעסוק במקצוע ברישיון. ראשית, עליו לרכוש תואר ראשון בפסיכולוגיה, שנמשך שלוש שנים. לאחר מכן, ימשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, שנמשכים בין שנתיים לשלוש שנים. עם סיום התואר יעבור הפסיכולוג התמחות בפיקוח צמוד למשך שנתיים עד ארבע שנים – ורק בסיומן יקבל את רישיונו.
המוסדות בישראל מציבים רף גבוה עבור המועמדים למסלול. תנאי קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה בישראל יכללו לרוב תוצאות גבוהות במבחן המתא"ם, הצגת המלצות ממעסיקים ולעיתים גם מרכזי הערכה וראיונות עומק. לכל מוסד בישראל המציע מסלול לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, מתקבלים עד 20 סטודנטים בכל שנה.
גם תואר שני בפסיכולוגיה בחו"ל, בכל התמחות שהיא, לא יציע תנאי קבלה פשוטים. למעשה, רבים מאלו המחליטים לנסות את מזלם בחו"ל אך לא מודעים לכך שהכניסה למסלול הזה במקומות רבים קשה עוד יותר מאשר בארץ, וכוללת גם מבחני קבלה לסטודנטים זרים, כמו TOEFL או GRE.
ומה לומדים במהלך תואר שני בפסיכולוגיה קלינית? הלימודים מעניקים לסטודנטים את הכלים הנכונים להתמודדות עם מטופלים ומצוקותיהם, את דרכי הפיתרון הנכונות ביותר לכל בעיה, את ההיכרות החשובה עם תפיסות פסיכולוגיות-קליניות ואת היכולת לתת למטופל את המענה הטוב ביותר. התואר כולל אפשרות להתנסות מעשית במרכזים רפואיים שונים.
האדם שעל כורסת הפסיכולוג הוא בעל חשיבות בלתי רגילה עבור הרבה מאוד אנשים. אם אתה רוצה להיות האוזן הקשבת לאותם אנשים, ברר עוד על תואר שני בפסיכולוגיה קלינית באתר iLimudim
למידע נוסף: לימודי פסיכולוגיה