אלפי סטודנטים מסיימים בשנה את לימודי התואר הראשון במשפטים. לא מעט מהם גם משלימים את לימודי ההסמכה והופכים להיות עורכי דין. כאשר יש כל כך הרבה אנשים בעלי אותו מעמד בשוק העבודה, הצורך להחזיק בתכונה בולטת וחשובה הוא הכרחי. לכן, לא מעט מהבוגרים ממשיכים ללמוד באקדמיה,במסלולים השונים ללימודי לתואר שני.
התואר השני במשפטים, מבחינה אקדמית, הוא בעיקר הזדמנות להתמקד בנושא מסוים ולהתמחות בו. בעולם עריכת הדין, ההתמחות יכולה לקבוע את זהות התפקיד בו תשמש. אם בתואר הראשון ישנה התמקדות מסוימת בתחום כלשהו מעולם המשפט, הרי שבתואר השני האדם כבר הופך למומחה של ממש בתחומו.
היום ניתן ללמוד תואר שני במשפטים במוסדות הישראליים הבאים: אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בר אילן, המכללה למינהל, המרכז הבינתחומי הרצליה והמכללה האקדמית נתניה.
כמובן שניתן גם ללמוד תואר שני במשפטים בחו"ל, באחת האוניברסיטאות היוקרתיות בעולם, בארה"ב, בריטניה, אוסטרליה, הולנד או קנדה. לרוב, כדי להתקבל ללימודי תואר שני במשפטים מעבר לים, יש לעבור בחינות כניסה מיוחדות (TOEFL, IELTS וכדומה).
גם בוגרי תואר ראשון שלא למדו משפטים יוכלו לגשת ללימודי התואר השני, במסלול שנקרא לימודי משפטים ללא משפטנים, כלומר: מסלול לסטודנטים שאין להם השכלה אקדמית מעולם המשפט. הם אמנם לא יוכלו להיות עורכי דין (אלא אם ישלימו את לימודי התואר הראשון ויעברו את בחינות ההסמכה), אך ירכשו השכלה שתהיה רלוונטית כמעט בכל תחום.
רוצה ללמוד תואר שני במשפטים? עליך להבין קודם כל מה זה דורש ממך. אתר iLimudim מרכז עבורך את כל המידע לו אתה זקוק כדי להכיר את המסלול
בוא לשאול ולהתעניין: פורום לימודי משפטים