התואר השני בתחום זה הוא עולם ומלואו עבור מי שעבורו המילה הכתובה והמדוברת היא הכל. אם בתואר הראשון נעשית היכרות מקיפה עם השפה והתרבות, הרי שהתואר השני כבר צולל עמוק אל תוך נבכי השפה ומבטיח לכל בוגר ידע בלתי רגיל בתרבות בה יתמקד. למעשה, הוא יוכל במרבית הפעמים לדעת יותר ממה שיודעים דוברי השפה כשפת אם.
בישראל מוצעים כמה וכמה מסלולים ללימוד תואר שני בשפה וספרות, כל אחד מהם מתמקד בשפה ובתרבות מסוימת. כך, לדוגמא, ישנם מסלולים לתואר שני בשפה ובספרות צרפתית, אנגלית, גרמנית, ערבית בפרט ומוסלמית בכלל, שפה ותרבות בתלמוד ועוד.
במהלך התואר ייהנו הסטודנטים מקורסים מקיפים מתחום הבלשנות, יתעמקו בחקר השפה ומקורותיה, יכירו את ההשפעות התרבותיות והשפעות הזמן על התפתחות השפה, יתוודעו ליצירות הספרותיות המרכזיות והמשמעותיות ביותר בתרבות הזו, יבינו דרך אותן יצירות מה עברה השפה לאורך השנים ולמעשה, יכירו כל 'פסיק' בהיסטוריה שלה.
במקרים רבים, המסלולים ללימודי תואר שני בשפה וספרות לא מסתפקים אך ורק בלימודים המתייחסים ישירות לשפה הנחקרת, אלא מעניקים לסטודנטים גם ידע בנושאים הקשורים לשפה בצורה עקיפה, מה שמאפשר להבין בצורה מדויקת את ההשפעות עליה. למשל, לומדי הצרפתית יכירו שתי שפות אירופאיות נוספות, כדי להבין את המרחב בו התפתחה השפה.
התואר השני בשפה ובספרות נלמד היום במספר מצומצם של מוסדות אקדמיים: אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה העברית בירושלים. כל אחת מהן מציעה התמחות בכמה שפות.
מומחי שפה הם אנשים בעלי שם עולמי. אם גם אתה רוצה להשתייך למעגל הזה, למד עוד על תואר שני בשפה וספרות באתר iLimudim
מתענין בלימודי שפות נוספות? לחץ כאן
קרא עוד על לימודי שפות
מתענין בלימודי תואר שני במדעי הרוח? לחץ כאן