הסטודנטים לתואר ראשון בתחום יעסקו במהלך המסלול גם בחומרים קיימים בהם נעשה שימוש על ידי האדם, גם בחומרים להם נעשה 'שדרוג' כדי להתאימם ככל האפשר לצרכי האדם וגם בהגיית רעיונות לחומרים חדשים לחלוטין, שטרם נראו על פני כדור הארץ. לתוצרתם של המהנדסים הכימיים יש השפעה גדולה על התעשייה העולמית.
במהלך השנתיים הראשונות, הסטודנטים ילמדו בעיקר את יסודות המקצוע ואת מקצועות הבסיס בתחום המדעים וההנדסה. בתחילת השנה השלישית (מתוך ארבע) יגיע השלב בו יבחרו הסטודנטים באיזה תחום יתמחו: הנדסה כימית רפואית המאפשרת פיתוח של תרופות או אמצעים רפואיים, הנדסת תהליכים המתרכזת בייצור חומרים חדשים ועוד.
בניגוד ללימודי כימיה לתואר ראשון, לימודי הנדסה כימית מאפשרים לבוגריהם להיכנס למעגל העבודה כבר בסיום התואר, ע"י התעודה ההנדסית לה יזכו. ארבע שנות ההכשרה מקנות לסטודנט ידע עצום בתחום ההנדסה הכימית ולכן הוא אינו זקוק לכל הכשרה נוספת כדי להתקבל לתפקיד מרתק ומתגמל.
לימוד הנדסה כימית מאפשר לבוגר להשתלב כמעט בכל תחום תעשייתי הקיים היום, ממפעלים ביטחוניים, דרך חברות הייטק ועד מפעלים העוסקים בייצור מיקרו אלקטרוני או בביוטכנולוגיה. לימודי הנדסה כימית הם לימודים שמתפתחים כל העת, בהתאם לשינויים העולמיים, ולכן מכשירים את הבוגרים לעסוק בכל תחום חדשני ופורץ דרך.
האוניברסיטאות בבאר שבע, תל אביב וחיפה (הטכניון) מציעות תואר ראשון (B.sc) בהנדסה כימית. גם המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון, המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון ומכללת שנקר נמנים עם המוסדות שמציעים תואר ראשון בתחום.
רוצה להיות מהנדס כימי מומחה? לימודי הנדסה כימית מרתקים אותך? אתר iLimudim יספק לך את כל המידע הדרוש על המסלול