לימודי הנדסה רפואית (או תואר ראשון בהנדסה ביו רפואית, המתייחס לאותו תחום) מספקים לסטודנט את הידע הנדרש כדי לפתח מערכות טכנולוגיות המסייעות לצוותים רפואיים ולייעץ לגבי השימוש בהן. המהנדס הרפואי לא יעסוק בתפעול המכשיר או בתחזוקה היומיומית שלו, אך יעניק המלצות לגבי התפעול הנכון ויספק אזהרות למשתמשיו.
ההנדסה הרפואית אחראית על פיתוחים חשובים מאוד בעולם הרפואה, וביניהם צילום הרנטגן, בדיקות ה-MRI ואף ניתוחים בשיטה הזעיר פולשנית (לפרוסקופיה). לכן, על המהנדס הרפואי להיות מעורה לא רק בהנדסת מערכות, אלא גם בתחומים הקשורים לרפואה הקונבנציונלית העכשווית.
מסיבה זו, סטודנטים הלומדים תואר ראשון בהנדסה רפואית יעסקו במכניקה של מוצקים, רובוטיקה, מכשירי לייזר ואופטיקה, עיבוד אותות ויצירת מעגלים חשמליים וכן בנושאים רפואיים, כמו אנטומיה אנושית, איברים מלאכותיים, עיבוד תמונות לצרכים רפואיים ועוד.
בניגוד לתחומי הנדסה רבים, לימודי הנדסה רפואית מציעים לסטודנט לבחור את תחום ההתמחות בו יתמקד לאורך התואר כבר בתחילת השנה השנייה ולא בשלישית. כך, המומחיות של הסטודנט בתחום עם סיום לימודיו תהיה גדולה הרבה יותר.
עם זאת, לימודי הנדסה רפואית לתואר ראשון לעיתים לא מספיקים כדי להעניק לבוגר את ההכשרה והידע הנרחבים ביותר ולכן רבים מהסטודנטים בוחרים להמשיך ללימודי תואר שני בהנדסה רפואית, אותו מציעה אוניברסיטת תל אביב וכן הטכניון בחיפה.
את התואר הראשון בהנדסה רפואית מציעים שני המוסדות האוניברסיטאיים הללו, יחד עם אוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע והעברית בירושלים. גם מכללת רופין, מכללת אפקה בתל אביב ומכללת אורט הרמלין בנתניה מציעות תואר ראשון בהנדסה רפואית.
רוצה לספק לרופאים את המכשור שיקל על עבדתם? מעוניין לפתח מערכות פורצות דרך בעולם הרפואה? למד עוד על לימודי הנדסה רפואית באתר iLimudim