לימודי מוסיקה באוניברסיטה וכן המסלולים לתואר ראשון במכללות השונות מכשירים את הסטודנטים לא רק מבחינה מקצועית ומוסיקלית, אלא גם מבחינת הראייה הכללית. הסטודנטים ילמדו לנתח יצירות מוסיקליות, להבין כיצד ואיך התפתחה המוסיקה במקומות שונים בעולם, איך השפיעה ועיצבה תרבויות שלמות ואיך הושפעה בעצמה על ידן.
בהסתכלות ממוקדת יותר על המסלול, לימודי המוסיקה כוללים קורסים כמו ההיסטוריה של המוסיקה, סגנונות שונים – ממוסיקת עמים, דרך מוסיקה קלאסית ועד רוק ומוסיקה מזרחית, מיומנויות וטכניקות במוסיקה, מוסיקה על הבמה, המוסיקה בישראל ובמזרח התיכון ומחקר מעמיק על אישים ויצירות משמעותיות.
המסלולים השונים למוסיקה מציעים מגוון אפשרויות. ניתן ללמוד הוראה מוסיקלית או לימודי מוסיקה מעשיים (המאפשרים ללמוד איך לשיר אופרה למשל) ואף להשלים את ההשכלה המוסיקלית בעזרת קורסים נלווים כמו
קורס סאונד, DJ, מוסיקה וטכנולוגיה ועוד.
לימוד מוסיקה לתואר ראשון נמשך שלוש או ארבע שנים, מה שמשפיע על החלק המעשי בתואר. מומלץ לבדוק אילו מוסדות מציעים לימודי ערב במוסיקה – ויש הרבה כאלו – מה שיאפשר לך לשלב את לימודי התואר יחד עם עבודה, אפילו במשרה מלאה.
אדם שהשלים את לימודי התואר הראשון במוסיקה יוכל להעביר לימודי מוסיקה לילדים ומבוגרים, לשמש כיועץ מוסיקלי, מפיק מוסיקלי, מנהל תזמורת או להקה, תקליטן, מטפל בעזרת מוסיקה, מלחין, משורר וכמובן זמר.
האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת בר אילן מציעות לימודי מוסיקה לתואר ראשון. מכללת הד בתל אביב, מכללת לוינסקי לחינוך, המכללה האקדמית צפת והאוניברסיטה הפתוחה, בית ספר Muzik והאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים – גם הם מוסדות שמציעים תואר ראשון בתחום.
רוצה ללמוד מוסיקה באמת? להיות אקדמאי בעולם מוסיקלי? לימודי מוסיקה לתואר ראשון הם המקום בשבילך