הרעיון של מכינה קדם אקדמית הוא פשוט: סטודנט שאינו מתאים, על פי נתוניו, ללימודים במסלול בו הוא מעוניין, יוכל לעבור מסלול קצר יחסית שיכשיר אותו לקראת המסלול האקדמי ויאפשר לו לשפר את נתוניו האישיים. המכינות מתקיימות במסגרת המוסד האקדמי אליו רוצה להתקבל המועמד ולכן הציונים בו מוכַרים על ידי ראשי החוגים השונים.
חשוב לציין כאן שני דברים מהותיים. ראשית, ציונים שהתקבלו במוסד אחד לאו דווקא יתאימו למוסד אחר או יוכרו בו. לרוב, ההישגים יהיו תקפים רק במקום בו התקיימה המכינה. שנית, השלמתה של המכינה אינה מבטיחה קבלה אוטומטית למסלול הלימודים המבוקש. הכל נתון לשיקוליו של הסגל האקדמי.
אם כך, מכינה לרפואה תספק לסטודנט את הידע הדרוש כדי לגשת למבחני הקבלה בתחום ולהשיג בהם ציונים טובים. במידה והציונים יהיו גבוהים משמעותית מאלו שבתעודת הבגרות או הפסיכומטרי של אותו סטודנט, סיכוייו להתקבל יהיו גבוהים מאוד.
מכינה לרפואה ודומותיה (ישנן גם מכינות ללימודי סיעוד, לדוגמא), נמשכות בדרך כלל תשעה חודשים, בדומה לשנת לימודים אקדמית סטנדרטית, ונפרשות על פני ארבעה ימי לימוד בשבוע. התוכן שיועבר בהן בא להכין את הסטודנט לא רק לקראת מבחני הקבלה, אלא גם לקראת הלימודים האקדמיים עצמם – מה שפותח בפניו אפשרויות נוספות.
לימודי מכינה לרפואה בארץ מתקיימים באוניברסיטאות המקיימות מסלול מלא ללימודי רפואה. עם זאת, ישנם גם מסלולים המציעים מכינה ללימודי רפואה בחו"ל, עבור אלו שמוצאים בהונגריה, איטליה, גרמניה וכדומה אופציה נוחה ומתאימה ללימודים.
מעוניין להתקבל ללימודי רפואה אך הנתונים שלך נמוכים מידי? מכינה לרפואה תאפשר לך להתגבר על הקושי. קרא באתר iLimudim עוד על האפשרות הזו