שיתוף פעולה בין אוניברסיטת סיאטל והמכללה האקדמית תל-חי, החל לפני כשנתיים והוא הולך ומעמיק בכמה מישורים.
הקשר בין שני המוסדות האקדמאים החל ביוזמתו של ד"ר ליהוא זיסברג, מהחוג לפסיכולוגיה במכללה, אשר שהה באוניברסיטת סיאטל במשך חמש שנים, שם עשה את הפוסט דוקטורט שלו ואחר כך לימד, במשך שלוש שנים, בחוג לפסיכולוגיה ובקולג' לסיעוד.
הקשרים הטובים והחמים שרקם ד"ר זיסברג עם סגל האוניברסיטה, הולידו שיתוף פעולה שהולך ותופס תאוצה בימים אלה, עם מחקר משותף בו לוקחים חלק מרצים וסטודנטים מהחוגים לפסיכולוגיה בשני המוסדות.
ד"ר זיסברג מתאר את אוניברסיטת סיאטל, כמקום יפהפה בו לומדים כ-6000 סטודנטים. "מדובר באוניברסיטה פרטית ויוקרתית הממומנת ע"י הקהילה הקתולית, אך למרות היותה מוסד דתי, אנשיה מאוד פתוחים חמים ומכניסי אורחים. זהו מקום תוסס מאוד, עם חיי לילה עשירים, הכוללים פעילויות תרבותיות, קונצרטים ועוד. האוניברסיטה ממוקמת בליבה של סיאטל ובסמוך אליה כמה משמורות הטבע היפות ביותר במדינה."
למרות המרחק הרב מישראל מצליח ד"ר זיסברג לראות כמה נקודות משותפות לאוניברסיטת סיאטל ולמכללה האקדמית תל-חי: "בשני המוסדות מושם דגש רב על הוראה, ישנה מסירות רבה לתלמידים, ניתן דגש על הקשר האישי והבלתי אמצעי עם הסטודנט, שעות הקבלה שם רבות כמו אצלנו וגם שם המוטו הוא :"הסבר פניך לסטודנט". תחום נוסף שדומה מאוד אלינו הוא המעורבות העצומה של הסטודנטים בקהילה, גם שם יש שפע של פעילויות למען אוכלוסיות חלשות, ילדים עם צרכים מיוחדים ועוד. הסטודנטים בסיאטל אף הם קצת דומים לסטודנטים שלנו, הם אידיאולוגיים, מתעמקים, אכפתיים, אך בניגוד לסטודנטים שלנו הם הרבה יותר ממושמעים ושקטים..."
שיתוף הפעולה בין המוסדות כולל, בין היתר, חילופי מרצים. ד"ר זיסברג לימד השנה באוניברסיטת סיאטל סמסטר מרוכז בנושא אינטליגנציה רגשית והעביר סמינריון מחקרי, עליו ממשיכים הסטודנטים האמריקאים לעבוד גם בימים אלה, כשהם מקבלים ליווי ותמיכה צמודה מד"ר זיסברג גם מהארץ. ואילו אל המכללה הגיע לפני כשנתיים פרופ' הי לה שוואן, שהוא מומחה לפסיכולוגיה התפתחותית והעביר הרצאה במסגרת "בימת הפקולטה". לפני כשנה ביקר בארץ פרופ' קווין קריסקה, אשר אחראי על הלימודים הקליניים בחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת סיאטל. שני המוסדות עמלים בימים אלו על רקימת תכנית ממוסדת שתאפשר ביקורים סדירים של אנשי סגל מתל חי בסיאטל ומסיאטל- בתל חי.
תחום נוסף בו משתפים פעולה, מרצים וסטודנטים משני המוסדות הוא, כאמור, המחקר שמתבצע ממש בימים אלה. זהו מחקר בין-תרבותי העוסק בשאיפות תעסוקתיות במהלך השנים. "מטרת המחקר" אומר ד"ר זיסברג, "היא לבדוק מה מוביל את ההחלטות התעסוקתיות של האנשים, מה משפיע עליהם וכיצד לבסוף הם בוחרים במה יעסקו. בימים אלה אנו אוספים את הממצאים וזה יהיה מרתק להשוות בין הנחקרים הישראלים לאמריקאים".
"אני מקווה" אומר ד"ר זיסברג, "כי שיתוף הפעולה יעמיק ויתרחב לכיוונים נוספים, אחד מהם, הוא האפשרות כי בוגרי החוג לפסיכולוגיה במכללה אשר יסיימו בציון מסוים ומעלה, יוכלו להתקבל באופן אוטומטי ללימודי תארים שניים ושלישיים באוניברסיטת סיאטל היוקרתית, בשכר לימוד של מכללת תל-חי ולא בשכר הלימוד הנהוג שם, העומד היום על 27,000 דולר. ראשי החוג לפסיכולוגיה בסיאטל מכירים את התוכנית שלנו והתרשמו ממנה לטובה כך שהם מוכנים להכיר בה ואני מניח שקיים סיכוי טוב שבשנים הקרובות ההסדר הזה יצא לפועל".
לדברי ד"ר ציונה גרוסמרק, דיקנית הפקולטה למדעי החברה והרוח במכללה האקדמית תל-חי : "לקשרים של מכללת תל חי עם מוסדות אקדמיים בארץ ובחו"ל חשיבות עליונה. וביניהם מיצובה של המכללה לצידם של מוסדות אקדמיים ומחקריים מן השורה הראשונה. קשרים כאלה מגלמים בתוכם פוטנציאל ניכר לאופק אקדמי לסטודנטים וקשרי מחקר של חוקרים מתל חי עם עמיתיהם מעבר לים".
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: