אפשר בהחלט לצאת לטיול במזרח בשביל הכיף (עובדה שרבים בוחרים לעשות את זה). ואפשר לצאת לטיול עם מטען של ידע – תרבותי, דתי, חברתי ואפילו פוליטי. זה היה אחד השיקולים שעודדו את אנשי החוג הרב-תחומי במכללה האקדמית עמק יזרעאל להחליט על פתיחתו של מוקד ללימודי אסיה.
זה לא חדש שהישראלים אוהבים מאוד את הטיולים במזרח אסיה. נופים פראיים, אנשים שחיים בצניעות וניצנים יפים של חיבור אל המערבי והמודרני; כל אלה יוצרים קסם מיוחד. אנשי המכללה בעמק יזרעאל החליטו שיש מעבר לתמונה האקזוטית שפע של מידע אקדמי שניתן להעביר במסגרת מוקד לימודים שיחל בשנת הלימודים הבאה.
סין, יפן והודו – תעמודנה במרכז מוקד הלימודים. אבל תהיה גם התייחסות ליחוד התרבותי והפילוסופי שבעמי מזרח אסיה.
נשיאת המכללה האקדמית עמק יזרעאל, הפרופסור עליזה שנהר, עמדה בראש משלחת של אנשי רוח שיצאה מטעם משרד החוץ הישראלי למפגש של תרבויות בהודו. כאשר שבה משם ולאחר ששוחחה גם עם אינטלקטואלים מקומיים וגם עם צעירים מישראל, הגיעה למסקנה שיש בהחלט מקום להיכרות מעמיקה יותר. "אין ספק, כי בעיני הישראלים הצעירים הודו, המתגלה כמחוז אקזוטי, שונה ואחר, היא גם מעין נקודת ציון הכרחית ומחייבת במסלול ההתבגרות. חייבים לעבור בה", סיפרה הפרופסור שנהר. "דימויה של הודו בעיני הישראלים המערביים הוא, דימוי רומנטי, מדומיין, אי של שלווה ושלמות, כביכול, של סובלנות וקבלה בחברה; אבל הסתכלות ביקורתית מגלה מציאות מורכבת בהרבה. למעשה היא שסועה, מעמדית, רבת מתחים חברתיים, תרבותיים, לאומיים ופוליטיים. אני תוהה האם הצעירים שלנו באמת מכירים את הודו ואת תרבותה".
עכשיו, מקווה הפרופסור שנהר, אפשר יהיה לעמוד באופן אקדמי ומעמיק על טיבה של אסיה המזרחית.
"זה יהיה אחד ממסלולי הבחירה בחוג ללימודים רב-תחומיים", מסביר ד"ר מתיו סילבר, ראש החוג. "בין האפשרויות הרבות מאוד שאנחנו מעמידים לבחירה – כמו לימודים יהודיים ומדעי הרוח, ניהול עסקי, כלכלה וחברה, נשים ומיגדר ולימודי מזרח תיכון - אנחנו מציעים החל מן השנה הבאה גם לימודים מרתקים על מזרח אסיה. הלימודים מותאמים במובהק למי שרוצים להכיר את המדינות שהם נוסעים אליהן גם באופן מקיף ומעמיק יותר".
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: