איש העסקים הנדבן סמי שמעון, אשר על שמו קרויה המכללה האקדמית בבאר שבע ובאשדוד, נפטר בסוף השבוע כשהוא בן 77 במותו והותיר אחריו אישה, אנג'לה, ובת, אלכסנדרה. סמי שמעון ז"ל תרם מכספו הפרטי עשרות מיליוני דולרים למפעלי תרבות, ספורט, חינוך, סיוע הומניטארי בריאות והשכלה גבוהה בארץ.
פרופ' יהודה חדד, נשיא המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון ספד לו: " הוא היה אדם רחב לב, צנוע ונעים הליכות שתרם תרומה מהותית לחינוך בישראל. באשר לתרומתו למכללה האקדמית להנדסה בבאר שבוע ובאשדוד הוא הרגיש שותף אמיתי לחזון לשוויון הזדמנות אקדמי לצעירי דרום הארץ ותרם תרומה אדירה לכך. הנהלת המכללה וחבר הנאמנים החליטו לשנות את שם המכללה על שמו לאחר ששמעון לקח על עצמו מחויבות ארוכת טווח לפיתוחה של המכללה. אנו מרכינים ראש לזכרו של האיש הענק והאהוב הזה שהשאיר חותם במכללה ובמקומות רבים נוספים. יהי זכרו ברוך".
על הידידות הקרובה בינו לבין סמי שמעון ז"ל מספר פרופ' יהודה חדד, נשיא המכללה האקדמית להנדסה סמי שמעון: "סיפור ההכרות בינינו שופך אור על האיש המיוחד הזה ועל זיקתו החזקה לישראל ולאזור הדרום. הכרנו באופן מקרי באירוע שקיימה קרן אדמונד ספרא. במסגרת הלימודים לתואר שני קיבלתי מלגה מקרן אייס"ף, הקרן לחינוך ספרדי ישראלי שהוקמה בסיוע אדמונד ספרא, שאחד התורמים הגדולים שלה היה סמי שמעון. לימים, כשספרא נפטר, ארגן שמעון ערב הנצחה לזכרו והזמין חלק מבוגרי הקרן, שבעת לימודיהם נעזרו במלגה מטעמה והמשיכו להתפתח בתחום האקדמי. באירוע, סיפרתי לשמעון על המכללה להנדסה בבאר שבע שמטרתה להכשיר מהנדסים באזור הדרום מתוך מטרה שיישארו ויעבדו בתעשייה באזור. אני זוכר כיצד ברקו עיניו כשסיפרתי על החשיבות שבכך.שיחתנו תמה בכך שהזמנתי אותו למכללה וחשבתי ששכח מכל הסיפור. יום לאחר מכן קיבלתי טלפון מלשכתו במטרה לקבוע פגישה מיד עבור שמעון. הפגישה הביאה לתרומה אדירה של עשרות מיליוני דולרים וחזון מבטיח לטיפוח הנגב. סכום התרומה סייע לבניית קמפוס המכללה בבאר שבע. כזה היה סמי – איש של חזון ושל מימוש".
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: