המרכז האקדמי פרס פותח בשנת הלימודים הקרובה התמחות חדשה הנקראת: "ניהול עסקים גלובליים" במסגרת לימודי תואר שני במנהל עסקים. ההתמחות מתמקדת באפשרויות הנרחבות הקיימות כיום ליצירת שיתופי פעולה עסקיים עם חברות בחו"ל וכוללת גם סיור לימודי ומעשי בהודו.
יוזם ההתמחות, הוא רקטור המרכז האקדמי פרס פרופ' ראובן חורש, שכיהן בעבר כמנכ"ל משרד התמ"ת ומשמש כיום כדירקטור בחברות גדולות וכחבר ביה"ד להגבלים עסקיים. לדבריו: "תכנית הלימודים בהתמחות ניהול עסקים גלובליים נועדה להקנות לסטודנטים ידע וכלים להכרת עולם העסקים הגלובלי ולפתוח בפניהם אפיק נוסף ורחב הטומן בחובו מגוון גדול של אפשרויות להשתלבות מקצועית בתחום זה בעתיד.
במסגרת ההתמחות, מלבד בסיס הידע התיאורטי הרחב, תינתן לסטודנטים גם ההזדמנות להשתתף במיזם מעשי, ייחודי וחדשני, שיאפשר להם ללמוד ולפתח מיומנות עשיית שיתופי פעולה עסקיים עם הודו".
פרופ' חורש מסביר כי המיזם המעשי בתכנית הלימודים מתמקד כעת דווקא בהודו כיוון שמדינה זו מהווה דוגמא אקטואלית לזירת עסקים בינלאומית מתעוררת, והפוטנציאל העסקי הטמון בה הוא גדול.
המיזם יכלול שני חלקים: חלק אחד יתפרש על תקופה של כמה שבועות ויתרחש בארץ , והשני ימשך 20 יום ויתקיים בהודו.
החלק הראשון במיזם יכלול הרצאות פרונטאליות של גורמים ישראליים שהתנסו ומכירים את עולם העסקים ההודי כגון – אנשי התאחדות התעשיינים, אנשי משרד התמ"ת, נציגי חברות ואנשי עסקים ישראליים. לאחר לימוד הרקע התיאורטי יאתרו הסטודנטים חברות ישראליות אשר עשויות להיות מועמדות לשת"פ עם חברות הודיות.
לפני הסיור בהודו יצרו הסטודנטים קשר עם עמיתיהם, סטודנטים למנע"ס בהודו, ויעבירו ביניהם ניירות עמדה אשר יתארו את החברות הישראליות שנבחרו על ידם מצד אחד והחברות ההודיות שנבחרו על ידי הסטודנטים ההודים מצד שני, כמועמדות לשת"פ.
כדי להפוך את המיזם להתנסות מעשית ככל הניתן , ייסעו הסטודנטים לסיור לימודי בן 20 יום בהודו.
בהודו ישמעו הסטודנטים הרצאות אינפורמטיביות של גופים מקצועיים הודיים חשובים בנושאים בעלי אוריינטציה ישירה ומעשית לעשיית עסקים בהודו כגון: מערכת החשבונאות והמיסוי ההודית, דיני חברות, חוזים ודיני ני"ע בהודו, המערכת הפיננסית, אמצעי מימון למיזמים, המערכת הבנקאית המסחרית ועוד. בנוסף הם יסיירו במוסדות מחקר, פירמות, מפעלי תעשייה ובארגונים רשמיים ממשלתיים.
בנוסף יקיימו הסטודנטים הישראליים מפגשים עם הסטודנטים המקומיים וידונו בניירות העבודה עליהם החלו לעבוד עוד בשלב ההכנה. זאת, במטרה להביא לגיבוש תכנית עסקית הבוחנת וממליצה על אסטרטגיה ליישום שיתוף הפעולה ההדדי בין זוגות של פירמות – ישראלית והודית.
בתום הסיור תוכתר כמצטיינת התכנית שיתכנותה המעשית היא הגבוהה ביותר מכל התכניות שעליהן עבדו הסטודנטים ההודים והישראלים כאחד. זאת במטרה לאתר וליצור "קצה חוט" אמיתי אותו יוכלו הסטודנטים שעבדו על התכנית להגיש לנציגי החברה בישראל כך שניתן יהיה ליצור תחילת מו"מ ובעתיד שיתוף פעולה הלכה למעשה עם החברה ההודית.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: