סמינר ייחודי וראשון מסוגו בישראל למרצות לאתיקה בסיעוד, התקיים במכללת צפת. מטרת הסמינר הייתה לגבש תכנית אחידה בתחום הוראת האתיקה לסטודנטים לסיעוד, תוך הקניית ערכי יסוד וכלים חדשים לפתרון סוגיות אתיות בקרב בוגרי בתי הספר לסיעוד באוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ.
הסמינר הוא יוזמה של פרופ' אמנון כרמי, ראש בית הספר למשפטים במכללה האקדמית צפת וד"ר שרה ניסים, ראש החוג לסיעוד במכללה. פרופ' כרמי, מכהן כראש הקתדרה של אונסקו לביו-אתיקה בישראל ומוביל את הפרויקט העולמי של אונסק"ו לכתיבת תוכניות לימודים בתחום הביו-אתיקה לרפואה ולסיעוד. הוא יזם את הסמינר במטרה להכשיר מרצות להוראת נושא האתיקה בגישה של אונסקו, לסטודנטים לסיעוד בכל רחבי הארץ. המכללה האקדמית צפת, בראשות פרופ' אהרן קלרמן, הרימה את הכפפה ומימנה את עלותו המלאה של הסמינר הייחודי. "בית הספר למשפטים והחוג לסיעוד במכללה חברו יחד לכנס משותף, שחשיבותו בתחום האתיקה רבה והשפעתו היא בינלאומית" מסר פרופ' קלרמן.
הסמינר אשר אורגן ע"י ד"ר שרה ניסים, זכה לעניין רב. מרצות בכירות מ-15 בתי ספר לסיעוד מתוך 19 הקיימים היום בארץ, נטלו בו חלק. בין המשתתפות מרצות מהאוניברסיטאות: העברית, בן- גוריון ותל-אביב, ומבתי הספר לסיעוד בבתי החולים: מאיר, תל השומר, ביה"ס לסיעוד בנצרת ועוד.
המשתתפות הציגו כל אחת בהרצאתה נושא בתחום האתיקה, אשר נדון בהרחבה על ידי הנוכחים. בהמשך נדון הנושא גם בהיבטים המיוצגים ע"י העקרונות האוניברסאליים שנמנו על ידי אונסקו. בין הנושאים שהועלו: ערכים כבסיס לקבלת החלטות אתיות, תרומת זרע בחברה החרדית, סוגיית השתלת איברים, אתיקה רפואית באיסלם, טיפול סיעודי בסוף החיים, ההתנגשות המוסרית בין אמירת אמת רפואית לחולה, סוגיית הסירוב לקבלת טיפול רפואי ועוד.
בסיומו של הסמינר קבלו המשתתפות תעודה וכמתנה, הוענקה להן חוברת בהוצאת אונסקו בנושא "תכנית לימודים בסיסית להוראת ביו-אתיקה", שתהווה עבורן מורה דרך בהכנת תכנית ההוראה.
"בימים אלה אנו שוקדים על הכנת סמינרים נוספים, בהם תבנה בהדרגה תכנית אחידה בתחום הוראת האתיקה לאחיות, תוך רכישת כלים חדשים וייחודיים. אלה נועדו לבסס אצל הסטודנטים את אותם ערכי יסוד וחשיבה מוסרית הנדרשים מכל בוגר ובוגרת של החוג לסיעוד. הכוונה היא לבנות מודל להוראת סוגיות אתיות על בסיס עקרונות אוניברסאליים שישמש בתי ספר לסיעוד בארץ ובעולם" מסרה ד"ר שרה ניסים.