אחוה- המכללה האקדמית לחינוך בשיתוף מועצת החלב, כפר הנוער כפר סילבר, והמנהל לחינוך התיישבותי מציעים קורס ייחודי מסוגו בארץ לייצור מוצרי חלב. הקורס עוסק בהיבטים שונים של תחום החלב ומתמקד בשיטות טכנולוגיות ובהבנת תהליכי ייצור של מוצרי חלב שונים וגבינות למיניהן.
הקורס מקנה ידע מעשי בייצור מוצרי חלב: גבינות רכות, חצי קשות, קשות, מלוחות, מובחלות ועוד וכן ידע תיאורטי בנושאים הבאים: הכרת ענף החלב, טכנולוגיה של חלב ומוצריו, מיקרוביולוגיה של חלב, חיי מדף, חלב בקר, עיזים וכבשים, הכרת חומרי גלם, יצור כפרי מסורתי מול יצור תעשייתי ואריזה – שיטות, חומרים, ציוד.
הקורס מתקיים בכפר סילבר במבואות אשקלון. גולת הכותרת של המשק בכפר סילבר הוא ענף המחלבה בו לומדים ומתמחים תלמידי הכיתות הגבוהות בבית הספר.
בקורס מרצים מיטב המומחים לנושא החלב ומוצריו בארץ, ועמם מרצים מהחוג למדעים מהמכללה האקדמית לחינוך אחוה.
קהל היעד - רפתנים ונוקדים, בעלי עניין בתחום המזון, מרכזי משק וענפים.
היקף הקורס – 120 שעות, הכוללות רקע תיאורטי ומעשי וסיורים מקצועיים.
בסיום הקורס תוענק לכל משתתף שעמד בדרישות הקורס תעודה בשיתוף מועצת החלב.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: