רוב האנשים יגידו שאין כלל צמחי מרפא בביתם. תבלינים, לעומת זאת, יש בכל בית. התבלינים שיש לכולנו במטבח הם למעשה צמחי מרפא לכל דבר. במכללת מהות לרפואה משלימה תוכלו למצוא קורס צמחי מרפא העוסק בקבוצות הצמחים על פי פעילותם הפיזיולוגיות, החומרים הפעילים, הכנות רוקחות, הכרת צמחים ושימושיהם הקליניים, מבוא לטיפול במחלות באמצעות צמחי מרפא וכן אינטראקציות בין צמחי מרפא ובין תרופות.
ד"ר ענת גרינשטיין, רכזת מגמת נטורופתיה ותזונה טבעית במכללת מהות לרפואה משלימה הכינה עבורכם רשימת תבלינים שתוכלו להסתייע בהם במצבים שונים.
אורגנו: טוב לטיפול במחלות דרכי העיכול. בהוספה לאדים טוב לטיפול באסטמה ושיעול. בעיסוי, בתוך שמן זית, מועיל לראומטיזם. האורגנו עוזר לכאבי ראש, הפרעות עצביות וטיקים, מחלות כבד, מחלות עיניים, מנקה את הגוף מרעלים ומעורר תיאבון.
בזיליקום / ריחן: ניתן לשימוש טרי או מיובש. הבזיליקום מעורר תיאבון, טוב לקיבה ולמערכת העיכול, לבחילות, עצירות, כאבי ראש, מקל על שיעול.
הל: ממריץ, מעורר תיאבון, מסייע נגד גזים, מחזק את מערכת העיכול.
זעתר: מרגיע את מערכת העצבים, מומלץ בעת הצטננות ושפעת, טוב לבעיות בדרכי הנשימה, לשיפור התיאבון, לטיפול באקזמות ודלקות אוזניים, טוב לחיזוק הזיכרון, מחטא, ומשפר את כוח הגברא.
חרדל: ניתן להשתמש בזרעים שלמים או טחונים. החרדל מעורר תיאבון, מסייע לעיכול, ממריץ זרימת דם, טוב לדרכי הנשימה לדלקות וניקוי ליחות . בעל תכונות חיטוי, להצטננות , כאמבט חרדל לרגליים וכקומפרסים לבעיות נשימה וראומטיזם.
טארגון: מסייע בבעיות עיכול, מעורר תאבון, משתן, טוב לכאבי שיניים וכתחליף למלח.
כוסברה: השימוש בכוסברה הוא בעלים (דומים לעלי פטרוזיליה), ובזרעים שלמים או טחונים. הזרעים טובים לעיכול, מחזקים את הלב והקיבה, מסלקים גזים והרגשת מלאות. הכוסברה טובה לכאבי ראש, פצעים בחלל הפה, דלקות חניכיים ודלקות עיניים והיא עשירה במינרלים.
כמון: זרעי כמון, כתושים או שלמים, יכולים לעורר תאבון, לעזור לעיכול, לחזק קיבה ולב ולסלק גזים. הכמון מכיל ברזל וסידן בכמות גדולה.
מוסקט: בכמויות קטנות המוסקט טוב נגד גזים, ומשפר תיאבון.
מיורן: חליטת גבעולי מיורן משמשת לטיפול במחלות דרכי העיכול, ולחיטוי חלל הפה בגרגור. שמן זית שהושרו בו עלי מיורן יכול לעזור בריפוי דלקות אוזניים.
פטרוזיליה: הפטרוזיליה עשירה בויטמינים ומינרלים, בעיקר בברזל ובויטמין C . מעוררת תאבון, משלשלת עדינה, מחזקת את מערכת העיכול, הכבד והכליות. טובה לאנמיה, לסילוק בצקות, להמסת אבנים בדרכי השתן, ולצרבת.
ציפורן: מטהר ומנקה את הגוף, ממריץ את מערכת העצבים, טוב לגזים, הקאות ותסיסה במעיים, מזרז הפרשת רוק ומיצי עיכול, נחשב כמעורר תשוקה.
קימל: לרוב משתמשים בזרעי קימל שלמים. שתיית חליטה של זרעי קימל טובה לשיעול, כאבי בטן, לנשים מניקות ולספיגת גזים.
קינמון: טוב נגד גזים ושלשול, חיזוק מערכת העיכול, מונע שטפי דם בקיבה ובמעיים, מעודד פריסטלטיקה.
שומר: זרעי שומר משמשים כחליטה לשתייה ולטיפול בבעיות אוזניים, שיניים, ודרכי הנשימה. לעיסת זרעי שומר מונעת הרגשת רעב, טובה לסילוק ריח רע מהפה ולגזים, נגד עקיצות של בעלי חיים, ומרבה חלב אצל מניקות .
שמיר: מרגיע, משתן, טוב לכאבי בטן ונגד גזים.
מסתבר שלכולנו יש בבית את האמצעים הפשוטים לעזור לעצמנו.
כתבה: ד"ר ענת גרינשטיין, רכזת מגמת נטורופתיה ותזונה טבעית ב-מכללת מהות לרפואה משלימה.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: