מאחורי כל קליניקה או מרפאה מצליחה, עומדת מזכירה רפואית מוכשרת. התפקיד המעשי של המזכירה הרפואית הוא ניהול יומן המטופלים באמצעות תוכנת מחשב מיוחדת, ידע בסיסי מעולם הרפואה ויכולת ארגון טובה.
תנאי קבלה בסיסיים ללימודי מזכירות רפואית
בכדי להתקבל ללימודי מזכירות רפואית יש צורך ב 12 שנות לימוד וידיעת השפה האנגלית שהכרחית ללמידת הקורס היות ובמהלך הקורס יש שימוש רב במושגים לועזיים מעולם הרפואה.
מרבית מוסדות הלימוד דורשים גם מעבר של ראיון אישי בכדי לעמוד על אופי המועמד והמוטיבציה.
מזכירות רפואית, למי זה מתאים?
לימודי מזכירות רפואית יתאימו בראש ובראשונה לאלו הניחנו ביכולת ארגון וסדר. המקצוע מצריך ניהול יומן ותיק רפואי של המטופלים, עבודה יומיומית מול הפציינטים הכוללת, הסברים בסיסים לגבי בדיקות ופעולות רפואיות והכנה לקראתם, תיעוד ישיבות רפואיות על ידי רישום פרוטוקולים וכן, קישור בין הרופא, המטופל ומשפחת המטופל.
עניין נוסף שבדרך כלל תורם להצלחה בלימודים ובמקצוע, הוא זיקה כלשהיא לעולם הרפואה, ידע כללי בתחום ועניין בחידושים והטכנולוגיה ברפואה.
תכונת אופי חשובה מאוד התורמת רבות להצלחת הקליניקה היא האמפתיה. מזכירה שמסוגלת להבין ולהכיל את המטופלים ובעיותיהם הרפואיות, מתוך הבנה זו הטיפול יוענק ממקום לבבי ואנושי. מטופלים שיחושו את המאמץ והרגישות להם בדרך כלל יחזרו לאותה המרפאה להמשך טיפול או לטיפולים אחרים וכך ימליצו גם לבני משפחה וחברים.
תכנית לימוד
במהלך הקורס תילמד האנטומיה של גוף האדם, מידע החשוב להבנה וקריאה של מינוחים רפואיים ובכך גם מתן מידע למטופלים. כמו כן, ילמדו מינוחים רפואיים שונים, לרבות שמות לועזיים של בדיקות ואבחונים שונים למחלות או מצב רפואי.
ברמה הכללית, תילמד מערכת הבריאות בישראל ברמה הארגונית מנהלית וכן חוקי האתיקה.
מהבחינה המעשית, יוכשרו הסטודנטים לניהול משרד ורישומים וירכשו ידע מקיף לגבי תפעול המערכת המשרדית הממוחשבת.
מלבד הלמידה התיאורטית, נדרשים הסטודנטים לעבור הכשרה מעשית בהיקף של 60 שעות.
תעודת גמר
בכל מוסדות הלימוד תינתן תעודת גמר מטעם המוסד. יש לשים לב שהתעודה הניתנת נושאת גם חותמת מטעם משרד העבודה, היא המעניקה את האישור הרשמי לעסוק בתחום.
בין מוסדות הלימוד ללימודי מזכירות רפואית נמנים: שרוטל, אמריקן ישראל קולג', המרכז ללימודי החוץ - ספיר ומכללת אתגר.
השתלבות בשוק העבודה
ההיצע העבודות רחב, אך הביקוש להן גדול עוד יותר ומרבית המעסיקים דורשים ניסיון קודם, מעבר להכשרה המעשית.
בעלי תעודת גמר במזכירות רפואית יוכלו להשתלב במגוון הקליניקות הפרטיות, מרפאות של קופות החולים הממשלתיות ובבתי חולים. כמו כן, יוכלו לעסוק בחברות המספקות שירותים ומוצרים למערכת הרפואית.
אפשרות תעסוקתית נוספת היא הסבה מקצועית לתחומי מזכירות אחרים ובכך לפתוח דלתות נוספות או העשרת הידע הקיים בקורסים הקשורים למזכירות כמו ניהול חשבונות, ניהול משרד ואדמיניסטרציה.
מזכירות רפואית הוא תחום נכבד הדורש השקעה מרובה ברכישת הטרמינולוגיה הרפואית ומיומנויות ניהוליות לתפעול יעיל של מרפאה. בדרך כלל, כדי להבטיח אפשרויות תעסוקה, כדאי לשלב את לימודי המזכירות הרפואית עם תחום נוסף.
קישור רלוונטי
פורום לימודי תעודה
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: