אם תמיד חלמתם לפתח קריירה בעולם העסקים, הסחר הבינלאומי או הבנקאות - כלכלה היא התחום המתאים עבורכם.
לימודי כלכלה משתייכים לתחום מדעי החברה ועוסקים בדרך הנכונה בה יש לנהל ולהקצות משאבים וגורמי ייצור, באינטראקציה בין בני אדם וביחסים הפנים-חברתיים והאופן בו הם משפיעים על השגת משאבים.
כמו כן, לימודי כלכלה עוסקים בחקר תהליכים כלכליים ברמת המיקרו (התרכזות בתאים קטנים כמו יחידים, משפחות או פירמות) והמאקרו (התרכזות במשק כולו).
כיום קיים ביקוש רב בשוק לבעלי תואר ראשון בכלכלה, והתואר בתחום נחשב "יוקרתי".
לימודי כלכלה
הלימודים בתחום מקנים ידע תיאורטי וכלים מעשיים, בעזרתם יוכל הסטודנט, עם סיום התואר, להבין ולנתח סוגיות כלכליות והתנהגות כלכלית ברמת הפרט, הארגון והמשק הלאומי.
לימודי כלכלה נמשכים כשלוש שנים, במסגרת מסלול מורחב או דו-חוגי.
הסטודנטים במסלול דו-חוגי בוחרים לרוב בחוגים המשיקים לתחום הכלכלה, כגון מינהל עסקים, משפטים או חשבונאות כחוג הנוסף.
הלימודים כוללים נושאים דוגמת מיקרו כלכלה, מאקרו כלכלה, מיסוי, מתמטיקה, המשק הישראלי, היצע וביקוש, מימון, אקונומטריקה, הקצאת משאבים, בנקאות, שיווק, סטטיסטיקה ועוד.
בסיום הלימודים מחזיקים הבוגרים בידע ומיומנויות, המאפשרים להם להשתלב בעולם העסקים, בתחום הבנקאות או לשמש כיועצים כלכליים עבור חברות שונות.
תנאי הקבלה
דרישות הקבלה ללימודי כלכלה משתנות ממוסד למוסד (ככלל, תנאי הקבלה של האוניברסיטאות גבוהים יותר מאלה של המכללות), אך לרוב יש צורך בתעודת בגרות מלאה וציון פסיכומטרי גבוה ובחלק מהמוסדות נדרש אף ידע במתמטיקה ברמת 4 יחידות בגרות לפחות.
יש לציין, כי לימודי כלכלה לתואר ראשון נחשבים לקשים ביותר, ומוסדות לימוד רבים מתייחסים לשנת הלימוד הראשונה כאל מסננת, כאשר על מנת לעבור משנת הלימודים הראשונה לשנייה זקוקים הסטודנטים לממוצע ציונים גבוה.
בין המוסדות ללימודי כלכלה ניתן למנות את:
האקדמית תל אביב יפו,
המכללה האקדמית גליל מערבי,
האוניברסיטה הפתוחה,
המרכז האקדמי רופין ועוד.
למי מתאימים לימודי כלכלה
מכיוון שלימודי כלכלה נחשבים תובעניים וקשים, הם אינם מתאימים לכל אחד.
ראשית, כדי לסיים את התואר בהצלחה תידרשו להפגין חריצות ורצינות - יש צורך בממוצע גבוה כדי להתקדם לשנת הלימודים השנייה וסטודנטים רבים ללימודי כלכלה טוענים שהמבחנים קשים אף יותר מהלימודים עצמם.
כמובן שעליכם להיות גם בעלי יכולת ריכוז ולמידה - הלימודים דורשים שקידה והתמדה וללא יכולת זו אתם עלולים למצוא עצמכם משועממים ומיואשים עוד לפני תום השנה הראשונה ללימודים.
בנוסף, דורשים הלימודים שינון ידע תיאורטי רב, מחד (דינים, תיאוריות כלכליות ועוד) והפגנת יכולת ניתוח אנליטית וחשיבה לוגית, מאידך ורוב הסטודנטים מפגינים חוזק בצד האחד, אך חולשה בצד השני ונאלצים לפצות על כך בחריצות והתמדה יתרה.
גם חשיבה והבנה מתמטית יקלו עליכם - הלימודים דורשים שימוש בנוסחאות מתמטיות, ברמה של בגרות 4 יחידות.
אך גם אם לא נחלתם הצלחה בלימודי המתמטיקה בתיכון, עדיין אין סיבה לחשש - תמיד תוכלו לקחת קורס משלים במתמטיקה במהלך הלימודים לתואר בכלכלה.
קישור רלוונטי
פורום מנהל עסקים