יש לי רעיון בריק: קורס עריכת פטנטים

יש לי רעיון בריק: קורס עריכת פטנטים

מידע מקיף על קורס עריכת פטנטים לצרכים אישיים ולעבודה בתחום, תכני לימוד ועוד

עובדה מעניינת היא שמבחינה סטטיסטית ישראל היא אחת המדינות המובילות בעולם בהמצאת פטנטים, כאשר מדי שנה מומצאים בה אלפי המצאות במגוון תחומים: רפואה, הייטק, כימיה ועוד.
על מנת להבטיח כי תוכלו לרשום לזכותכם את המצאתכם הייחודית, יש לעשות זאת כהלכה על פי הצינורות המקובלים. בסופו של התהליך, יירשם הרעיון כקניין הרוחני של הוגהו ויאפשר לו ליהנות מהערכה ששכר בצידה.
אי-לכך, קורס עריכת פטנטים הוא מצרך חיוני בעבור הממציאים שבינינו. לבוגרי הקורס יעמוד ידע מעשי שסייע להבטיח כי עבודתם לא תרד לטמיון.
קהל יעד נוסף למסלול זה, הם מועמדים המעוניינים לעסוק בתחום עריכת פטנטים למחייתם. במקרה זה, יידרשו המועמדים לעמוד בסעיפים נוספים ושנות התמחות בטרם יוכלו לסייע לאחרים בנושא.

אודות קורס עריכת פטנטים

קורס עריכת פטנטים מתמקד בכל שלבי עריכת הפטנט: החל משלב פיתוח הרעיון הראשוני, דרך רישומו כפטנט מן המניין ברשויות האמורות וכלה במעקב אחר הפטנט ובהגנה עליו כשהוא כבר נמצא בשוק העולמי.
אורכו של קורס עריכת פטנטים נקבע על ידי מוסד הלימודים הנתון, אולם ברוב המסלולים היקף  השעות עומד על 180 שעות אקדמיות, המתפרסים על פני מספר חודשים.

הנושאים הנלמדים בקורס עריכת פטנטים

קורס עריכת פטנטים נחשב למעניין וייחודי, והוא כולל מגוון נושאים מעולמות ידע שונים, ביניהם: קניין רוחני, זכויות יוצרים, סימני מסחר, סודות מסחריים, דינים מקומיים ובינלאומיים הנוגעים לעריכת פטנטים, הגשת ורישום פטנטים, חשיבה עסקית, טכניקות שיווק רעיונות ועוד.
לפרקים, מושמים דגשים על עריכת פטנטים בתחומים ספציפיים יותר כגון רפואה, ביוטכנולוגיה, תרופות וכלכלה. במקרים מסוג זה, תלמידי הקורס מגיעים עם ידע קודם שרכשו בעבודתם ולימודיהם, והם מעוניינים למנף את השכלתם לכדי הצלחה כלכלית.
הלימודים כוללים גם לא מעט צדדים מעשיים, דוגמת סדנאות עריכה פטנטים המדמות את השלבים הנדרשים. בסיום הלימודים נדרשים הסטודנטים להגיש פטנט הלכה למעשה.

היכן ניתן ללמוד קורס עריכת פטנטים?

ניתן להירשם לקורס עריכת פטנטים במספר מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם המרכז להשתלמויות של אוניברסיטת בר אילן.
עלות הקורס משתנה ממוסד למוסד, אולם לרוב שכר הלימוד יעמוד על פחות משכר לימוד אוניברסיטאי לשנה.
אספקט נוסף שיש לקחת בחשבון הוא עלות הבירוקרטיה: רישום ועריכת פטנט עולה בממוצע כ-15,000 ש''ח, אותם יש להשקיע בטרם כל הכנסה אפשרית מהמוצר.

היום שאחרי הלימודים

לאחר סיום הקורס, הבוגר זכאי לתעודת גמר מטעם המוסד הנתון.
מי שיבחר לעסוק בתחום למחייתו יפנה לקבלת רישיון לעריכת פטנטים. התנאים לקבלת הרישיון הינם מעבר של בחינת ההסמכה שניתנת מטעם משרד הפטנטים הישראלי ומשרד המשפטים, וכן שתי שנות התמחות באחד המשרדים העוסקים בתחום.
סטודנטים שיעמדו בתנאים האלה, יוכלו לעבוד באופן עצמאי או כשכירים, כעורכי פטנטים באחד המשרדים המיועדים לכך, להעניק ייעוץ מקצועי בתחום, להשתלב במשרד עריכת דין ועוד.
מי שחפץ בידע שימושי לצורכו הפרטי, יוכל לתרגם את הקורס לכדי הבטחת זכויות על קניין רוחני, ומכאן נגזר פוטנציאל כלכלי מקיף.
ככלל, בתחום עריכת פטנטים היקף ההכנסה האפשרית הינו רחב מאוד ורבים פונים לעיסוק זה בשל הפוטנציאל הגלום בו לרווח משמעותי.


 

סגור