לרכב ולטפל - קורס מדריכי רכיבה טיפולית

לרכב ולטפל - קורס מדריכי רכיבה טיפולית

מידע מקיף על קורס מדריכי רכיבה טיפולית, תכני לימוד, מוסדות לימוד ועוד


בשנים האחרונות, חל שינוי מהותי בטיפול באנשים בעלי מוגבלויות שונות. בנוסף לגופים האמונים על הטיפול באוכלוסיה כגון בתי חולים ומכוני שיקום, יותר ויותר בעלי מוגבלויות נהנים מיתרונות הרכיבה הטיפולית.
בעזרת תכונותיהם ומבנה גופם של הסוסים, מתאפשר טיפול במגוון בעיות מוטוריות, קוגנטיביות ונפשיות: הפרעות קשב, ליקויי למידה, תסמונת טורט, דימוי עצמי נמוך, בעיות התנהגותיות, נכות ועוד.
תפקידו של מדריך הרכיבה הטיפולית הוא לאפשר ולסייע לשיפור הפיזי והמנטאלי שנגזר מהאינטראקציה בין המטופל לסוס, ולהבטיח את בטיחות התהליך תחום הרכיבה הטיפולית נהנה מפריחה בשנים האחרונות, וכתוצאה מכך ניתן למצוא יותר מקומות הכשרה למקצוע חשוב זה. 

מהו קורס מדריכי רכיבי טיפולית?
לצורך טיפול יעיל במסגרת האמורה, נדרשת הבנה מעמיקה של אופיין וטבע בעיותיהן של האוכלוסיות המטופלות. ההכשרה מקיפה ונוגעת הן בעולם הרגשי והן בפאן הפיזי, הבעייתי לרוב, אצל המטופלים.
אספקט מרכזי נוסף, שניתן לו דגש ניכר בתוכנית הלימודים, נעוץ במערכת היחסים שבין המטפל והמטופל לבין הסוס עצמו. המועמדים נדרשים לגלות אהבת אדם וחיה, אמפתיה ומוטיבציה.
העיסוק ברכיבה טיפולית, בחלק מהמסלולים, מחייב תעודת "מדריך רכיבה" בהתאם לדרישות מנהל הספורט. בכל המסגרות, ניסיון ברכיבה ועבודה עם סוסים הוא הכרחי. דרישות נוספות הינן מעבר ראיון אישי, תעודת בגרות מלאה והצגת אישור רפואי.

הנושאים הנלמדים בקורס

קורס מדריכי רכיבה טיפולית אורך לרוב כשנתיים ומתקיים בדרך כלל במתכונת של מפגש חד שבועי.
נושאי הלימוד בקורס הם מגוונים, וכוללים תכנים תיאורטיים ומעשיים. בפן העיוני, לומדים הסטודנטים על פיזיולוגיה, אנטומיה, עבודה עם ליקויי למידה, בעיות נוירולוגיות ואורתופדיות, קלינאות תקשורת, מתן עזרה ראשונה, יחסי עבודה עם מטופלים ועוד.
בחלק המעשי יותר, נערכים תרגילי רכיבה וסדנאות שונות, לצד התנסויות בטיפול בסוסים ובאחזקתם, בשימוש בציוד ייעודי של רכיבה טיפולית ועוד.

מסלולי קריירה אפשריים

עם סיום הקורס, ולאחר מעבר של מבחן מסכם, ניתנת תעודת מדריך רכיבה טיפולית
(או לחילופין תעודת הסמכה בתחום). באמצעות תעודה זו יכולים הבוגרים לשמש כמדריכי רכיבה טיפולית באחת מהחוות הרבות הפרוסות ברחבי הארץ.
יש לציין, כי הפופולאריות של הרכיבה הטיפולית בשנים האחרונות והמודעות הגוברת בקרב פסיכולוגים, עובדים סוציאליים ורופאים לטיפולים מסוג זה, מבטיחים השתלבות פשוטה יחסית בשוק העבודה, ותעסוקה רבה.

הכנסה משוערת
השכר השעתי והחודשי לעבודה בתור מדריכי רכיבה טיפולית נאה באופן יחסי, כאשר בשלב התחלתי מקבלים המדריכים כ-50 ש''ח לשעה. המשכרות החודשית תלויה, כמובן, בהיקף העבודה ובתנאיה בחוות הטיפול האמורה.חשוב לציין, כי במרבית המקרים ניתן גם למצוא משרות חלקיות בתחום, ולשלב אותן עם עבודות נוספות או לימודים.

היכן ניתן ללמוד קורס מדריכי רכיבה טיפולית?

מספר מוסדות ברחבי הארץ מאפשרים להירשם לקורס מדריכי רכיבה טיפולית. בין היתר, ניתן לציין את היחידה ללימודי תעודה גבעת וושינגטון, את מכללת וינגייט ואת בית הספר למדריכים ומאמנים של מכללת אוהלו בקצרין.
שכר הלימוד משתנה בין המוסדות השונים. על פי רוב, עלות הלימודים נעה בין 12,000 ש"ח לשנה במוסד הזול ביותר, ולמעלה מ-20,000 ש"ח לשנה במוסד היקר יותר.


סגור