בעולם הטכנולוגי של היום, מרבית החיפושים נעשים באמצעות האינטרנט, או ליתר דיוק- באמצעות מנועי החיפוש ברשת. נתונים מוכיחים כי חלק גדול מהגולשים בוחר להיכנס אל אחת מתוצאות החיפוש המופיעות ראשונות.
אולם, אילו אתרים יוצבו בראש הרשימה? זו כבר סוגיה שנוגעת לקידום אתרים. הפיכת האינטרנט לאחד הכלים המרכזיים בחיינו הביאה את קידום האתרים למעמד של מקצוע בפני עצמו, ואת הקורסים להבנת הנושא לפופולאריים מאד.
על קורס קידום אתרים
קורס קידום אתרים מקנה למשתתפים בו את כל היסודות הנדרשים לצורך שיווק וקידום אתרים ברשת. ישנן מספר שיטות לקידום שכזה, והקורסים מתמקדים בהם: אופטימיזציה של האתר למילות חיפוש נפוצות, שיווק ברשתות חברתיות, שימוש במודעות מקוונות, יחסי ציבור, כתיבת מאמרי תוכן ועוד.
אורך הלימודים משתנה בין המוסדות השונים. במרבית המקרים, הקורס אורך מספר חודשים וכולל בין 40 ל-100 שעות לימוד. בסיומו, תתקבל תעודת גמר מטעם מוסד הלימודים האמור.
היכן ניתן ללמוד קורס קידום אתרים?
מספר מכללות ובתי ספר מציעים קורסים בהיקפים שונים בקידום אתרים. בין היתר, ניתן למנות את המרכז להשתלמויות של אוניברסיטת בר אילן, בית הספר ללימודי המשך במחשבים של הטכניון, מכללת אתגר ועוד.
עלות הלימודים משתנה בין המוסדות השונים. מחירו של קורס עשוי לנוע בין 4,000 ל-8,000 ש''ח במקומות הזולים יותר, ולמעלה מעשרת אלפים ש''ח במכללות היקרות יותר.
האם דרוש רקע בתחום לצורך קבלה לקורס?
לרוב, קורס קידום אתרים לא מצריך הכרה מוקדמת של שיטת שיווק זו. תחת זאת, תנאי קבלה הינם 12 שנות לימוד, ראיון קבלה אישי וכן ידע בסיסי באנגלית וביישומי מחשב, כאשר ייתכנו מבחנים בנושא.
התכונות המסייעות להצלחה בלימודים
מספר תכונות יכולות בהחלט לסייע למשתתף בקורס קידום אתרים. המועמדים צריכים להוכיח יצירתיות רבה ו'ראש גדול' לכל אורכו. עליהם להבין כיצד פועלת רשת האינטרנט וכן להצטייד בכישורים המאפשרים להם לנתח כל פרויקט קידום מכמה זוויות.
מעבר לכך, חשוב שהסטודנטים יגלו עניין בעולם המדיה האלקטרונית, ויהיו מוכנים לשלב אותו עם עבודה טכנית, אשר נערכת לא פעם באופן יחידני.
אפשרויות התעסוקה בסיום הקורס כאמור, קידום אתרים הוא מקצוע אשר הופך לנפוץ יותר משנה לשנה. באפשרותם של בוגרי הקורס למצוא משרה בחברות העוסקות בקידום אתרים ברשת האינטרנט, במשרדי פרסום וכן לעסוק בקידום באופן עצמאי.
לאור הנזכר לעיל, אין זה מפתיע כי רבים מבוגרי המסלול הינם בעלי עסקים עצמאיים, או באים מטעמם של אלו, המעוניינים להרחיב את הקהל שנחשף לשירותיהם ולהגדיל את הכנסותיהם.
ומה בנוגע לשכר?
השכר של מקדם האתרים גבוה באופן יחסי. מקדמי אתרים שכירים מתחילים לרוב ממשכורת הנעה סביב ה-7,000 ש''ח. עצמאיים עשויים להרוויח אפילו מעבר לכך, בתנאי ויעברו את החודשים הראשונים, בהם טרם בנו לעצמם קהל לקוחות נאמן או שיתופי פעולה מסחריים.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: