לפני הכול- אל תהססו להגיש! לא רק סטודנטים במצב סוציו-אקונומי קשה זכאים לקבלת מלגה. כיום ניתן למצוא מגוון רחב של מלגות אשר לכל אחת הקריטריונים הייחודיים לה! אז.. שווה להתאמץ, לחפש ולמצוא את המלגה המתאימה עבורכם! הגישו בקשות גם למלגות מסחריות שבד"כ אין בהם קריטריונים אלא זוכים בהם על פי הגרלה של גופים מסחריים.
חפשו בתבונה! מעבר למלגות של פר"ח, משרד החינוך וכו’, מחכות לכן עוד הרבה מלגות רלוונטיות עבורכם! חפשו לכם מלגות לפי ארצות מוצא, מקום מגורים, מלגות מחקר, ואף מלגות לימודים הניתנות כפרסים. אל תהססו לבדוק את כל האפשרויות העומדות בפניכם!
מלאו נכונה טפסים ומסמכים! כמעט לכל מלגה טפסים רשמיים משלה דרכם מגישים את הבקשה, אותם ניתן להוריד מאתר האינטרנט בקלות. בנוסף, עליכם לצרף מסמכים רלוונטיים לבקשה כגון תעודת סטודנט/אישור קבלה ללימודים, תעודת זהות, תלושי שכר וכו’. שימו לב! כל מלגה יכולה לדרוש אישורים שונים הרלוונטיים רק לה, ולכן חשוב להשיג מראש את כל המסמכים הנדרשים ולצרפם לטופס הבקשה. כך תמנעו סחבת ובקשתכם תטופל במהירות האפשרית.
מלאו פרטים מדויקים ונכונים! בעת מילוי הבקשה למלגה יש להקפיד על אמיתות הפרטים. הפרטים שאתם ממלאים נבדקים ומלגות חסרות או שגויות נדחות אם לא נפסלות אוטומטית. עדיף להמשיך ולחפש את המלגה המתאימה עבורכם, לה אתם מתאימים באמת לקריטריונים הנדרשים.
הגישו בצורה מכובדת! מלאו את הטופס בכתב מסודר וקריא, צרפו אישורים ברורים ותקפים, ודאו שבקשתכם מלאה וכוללת את כל הנדרש ושלחו אותה לכתובת המדויקת של נותן המלגה.
הגישו בזמן! חשוב מאוד להקפיד להגיש את המלגה במועד שנקבע, אחרת הבקשה נפסלת אוטומטית או במקרה הטוב נדחית לשנה שלאחר מכן. מועדי המלגות ברוב המקרים מופיעים על טפסי הבקשות, במידה ולא מומלץ להתקשר ולברר זאת מול הגוף הרלוונטי. באתר מלגות יש סוכן חכם המזכיר לסטודנטים באמצעות sms לפני מועדי ההגשה.
צרפו מכתב אישי! מומלץ בחום להוסיף מכתב אישי המנוסח על- ידיכם לטפסים הרשמיים של בקשת המלגה. כך תוכלו לספר על הרקע הכללי שלכם, סיבת בקשת המלגה וכל מה שלא היה לו מקום בטפסים הרשמיים. חשוב שהמכתב יכתב בצורה מקוצרת, ברורה, אמינה ולא מוגזמת, כדי לא ליצור את האפקט ההפוך.
ציינו מי אתם! אל תשכחו לצרף לבקשה את כל פרטי ההתקשרות עמכם – כתובת מגורים למשלוח דואר, מספרי הטלפון, כתובת אי מייל ופקס.
פנו לכמה שיותר מלגות! מצאו את שלל המלגות אשר אתם עומדים בקריטריונים שלהן, ושלחו לכמה שיותר מקומות! כך תגדילו את הסיכוי שלכם לכסות חלק מסוים משכר הלימוד שלכם.
הכי חשוב- אל תפסיקו לנסות! קיבלתם תשובה שלילית מלגה? אל תרימו ידיים! המשיכו לשלוח לכמה שיותר גופים, ואם לא הצלחתם השנה, נסו שוב שנה הבאה!