כשהתותחים רועמים אין זה טריוויאלי, לעשות כתבה על תוכנית לימודים משותפת לישראלים ולפלשתינאים- ה olive Tree ,פגשתי את גלעד (25) מת"א שסיים שנה שניה בתוכנית. המלחמה תפסה אותו בחופשה בארץ. הקשר שלו עם חברי הקבוצה הפלשתינאים לא התנתק בעקבות הארועים והם מנהלים חילופי דברים דרך מיילים. המחזור הראשון התחיל לפני שנתיים. 8 סטודנטים ישראלים,ו 8 סטודנטים פלשתינים נפגשו באוניברסיטת City בלונדון.
הקבוצה הישראלית כללה:
6 בנים ושתי בנות בגילאי 21-25
מאיזור המרכז, צפת וי"ם וערביה ישראלית מנווה שלום.
הקבוצה הפלשתינאית כללה
8 בנים, ממזרח י"ם, עזה, רמאללה ושכם. (שניים נוצרים והשאר מוסלמים).
המטרה
ללמוד ולחיות יחד במשך 3 שנות התואר במקום נייטרלי, באוירה אחרת הרחק מרעם התותחים והפיגועים. לנסות להמיר ויכוחים פוליטיים בויכוחים על מי ישטוף את הכלים...
הסטודנטים בוחרים כל אחד את תחום הלימוד שמענין אותו המגורים הם משותפים (ישראלי ופלשתינאי בדירה). פעם בשבוע יש מפגש בהנחיית אשת חינוך בריטית. שומעים הרצאות על הסיכסוך ומנהלים דיונים מנקודת ראות אישית. גלעד ענה למודעה בעיתון, עבר את תהליך הסינון - ציונים גבוהים, עשיה חברתית, שליטה באנגלית, מחויבות לפיתרון הסיכסוך והתקבל. (מתוך 180 שהגישו מועמדות 16 התקבלו).
המלגה
שכר לימוד, עלות מגורים קיצבת מחיה חודשית (לפי היכולת הכלכלית), ועלות כרטיס טיסה פעם בשנה.
כל סטודנט שהתקבל לתוכנית מחוייב לפרוייקט קהילתי בסיום הלימודים. גלעד כעת עובד ביחד עם שותפו הפלסטינאי על בניית קורס אקדמי ללימוד הסיכסוך הישראלי פלשתינאי שיתקיים במקביל באוניברסיטת חיפה ובאוניברסיטת ביר זית. אחרים עובדים על הקמת סוכנות ידיעות ישראלית פלשתינאית בי"ם ובעזה וסדנה למוסיקאים צעירים. גלעד לומד עיתונאות וסוציולוגיה. החלוקה בין חברי הקבוצה ברורה. הישראלים לומדים בפקולטות למדעי החברה הפלשיתנאים לומדים הנדסה. זה כמובן לא ההבדל היחידי. יש הבדלים בהעדפות ובטעמים (מוסיקה למשל) ובקודים התנהגותיים.
דיעה שהשתנתה אצלו בעקבות התוכנית - שתהליך הפיוס יהיה ארוך יותר ממה שחשב. המשקעים האמוציונאלים אצל שני הצדדים הם עמוקים. התוכנית גרמה לו להיות יותר קשוב לצד הפלשתיני אבל גם יותר ציוני ויותר גאה בישראליותו.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: