רפורמת הפסיכומטרי החדשה.
בשנים האחרונות חלה ירידה והידרדרות ביכולת ההבעה של הסטודנטים באוניברסיטאות השונות, הסטודנטים מתקשים לנמק ולנסח את תשובתם בצורה ברורה וחדה. חשיבות הניסוח וההתבטאות בכתב הינה קריטית וחשובה למוסדות הלימוד השונים באשר הם. יכולת ההבעה חשובה בעתידו של כל אדם. על כן, הוחלט על מבנה פסיכומטרי חדש.
מטרת השינוי בפסיכומטרי...
השינויים מטרתם לכוון את הסטודנט לבחירת תחום לימודי שמתאים לו באופן אישי. מטלת הכתיבה הנוספת תשקף בצורה יעילה וטובה יותר את יכולותיו של הסטודנט. כך שלמוסד הלימודים עצמו תהיה אינדיקציה לבחון את התאמתו למקצועות השונים. למעשה, החלוקה תועיל לסטודנט ולמוסד להתכוונן למקצוע הנכון והמתאים לו ביותר. לדוגמא, בחוגים בעלי אוריינטציה כמותית (מדעי הטבע , סטטיסטיקה וכו') נמצא כי ציון כללי בדגש ריאלי ינבא טוב יותר הצלחה בלימודים, ואילו בחוגים בעלי אוריינטציה מילולית (מדעי הרוח , משפטים וכו') – ציון כללי בדגש הומאני ינבא טוב יותר הצלחה. כך בעצם למוסד הלימודים יש אוריינטציה ממיינת יעילה יותר.
איך הולך להתבצע השינוי?
ממועד אוקטובר 2011 יחושבו לכל נבחן 2 ציונים נוספים מעבר לציון הכללי ולציונים הניתנים בנפרד לכל אחד מחלקי הבחינה מילולי, כמותי ואנגלית.
1. הומאני – חשיבה מילולית תקבל משקל מהבחינה 60%, חשיבה כמותית תקבל משקל של 20% ופרקי האנגלית יקבלו משקל של 20%.
2. ריאלי – חשיבה כמותית תקבל משקל של 60%, חשיבה מילולית תקבל משקל של 20% ופרקי האנגלית יקבלו משקל של 20%.
אז מהי למעשה מטלת הכתיבה המתווספת לבחינה?
למטלה יוקצבו כ- 30 דק', כשעל הנבחנים יהיה לנסח כ- 20 עד 30 שורות בכתב יד. הכתיבה הינה עיונית ולא אישית או סיפורית. מטלת הכתיבה הינה פרמטר נוסף בתחום המילולי, כך שהציון הינו נפרד עבור המטלה, הציון שיקבלו ישוקלל בציון המילולי ויהווה כרבע ממשקלו.
מידע נוסף- מועדי הפסיכומטרי
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: