מעניין אתכם להכיר את כוחן ותפקידיהן של נשים בחברה? רוצים להבין יותר את ההבדלים הרגשיים והפיזיים בין המינים? מעוניינים לפענח את אי השוויון בשוק העבודה, את ההתנהגות הפוליטית ואת הייצוגים התרבותיים של הנשים? לימודי מגדר היא התשובה עבורכם, ויש גם תואר שני
מגדר – מה זה בכלל?
כשאומרים 'מגדר' מחלקים ומבחינים בין המין הנשי למין הגברי מבחינה חברתית, סוציולוגית והומנית. הכוונה, במקרה זה, היא לבחון את ההבדלים אך לא להתמקד בשוני הביולוגי-פיזיולוגי הברור. מגדר עוסק באספקט החברתי תרבותי של השוני בין המינים וכפועל יוצא בשלל תחומי החיים: פוליטיקה, עסקים, תרבות, משפט, פשע ועוד נושאים רבים ומעניינים.
תכנית הלימודים בוחנת ועוסקת בשאלות הכוח, המקום והתפקיד שתוספת האישה בחברה, כיצד היא מיוצגת בכל חברה (מודרנית, מסורתית, דתית, מערבית וכדומה), זכויות וחובות הנשים, התמודדות עם שוביניזם, קיפוח, מהפכת מעמד האישה, מקומה במשפחה, פמיניזם, לסביות, ייצוג משפטי, אומנותי, פוליטי, סוציולוגי, היסטורי, פריון, פסיכולוגיה ועוד.
תואר ראשון בנשים ומגדר
אין ספק כי מעמד האישה עלה והתפתח בתחומים רבים, במשך השנים המורכבות צמחה אף היא ומציפיות כדוגמת: נישואין, הקמת משפחה, טיפול וחינוך נולדו רעיונות – שחרור האישה, תנועת הפמיניזם, תיאוריות חברתיות ותרבותיות.
בהתאם לכך, תחום המחקר של הנושא פורה ותיאוריות המגדר מרובות. לימודי תואר ראשון בנשים ומגדר מאפשר להתמקד בתחום הקשור למדעי הרוח, החברה, האנתרופולוגיה והסוציולוגיה ובוחן תחומי דעת עם זיקה למגדר, ובהם: ספרות, חינוך, אמנות, קולנוע, פוליטיקה ועוד. כמו כן, נבחניות דעות קדומות וייחוס תכונות אופי עפ"י מגדר, כדוגמת: נעימות, אמפתיה, מראה חיצוני, תוקפנות, החלטיות, דומיננטיות, שאפתנות, ביטחון עצמי ועוד. בין הנושאים נלמדים: מיניות ותקשורת, משפחה וחברה, היסטוריה ומגדר, הנשים כמיעוט, מאבקי כוח, מגדר ופריון, נשים בעולם האסלאם, פילוסופיה פמיניסטית, מדעי ההתנהגות. תכנית הלימודים מאפשרת בחינה ביקורתית וניתוח הנחות היסוד, דיונים וחקירה כוללת של נושא המגדר על היבטיו השונים.
תואר שני בנשים ומגדר
לימודי תואר שני מעמיקים את הלמידה והמחקר בתחום היחסים החברתיים בין נשים לגברים, תוך שימוש בתאוריות ומחקר, שיטות מחקר, פיתוח חשיבתי והטמעת תיאוריות ועוד. לימודי תואר שני במגדר כוללים מסלול מחקר ומסלול עיוני.
תחומי הלימוד יכולים להתמקד בתחומים מסוימים כדוגמת: במגדר ורוח (פילוסופיה, ספרות, היסטוריה, דתות), במשפטים (כיצד משפיעים הבדלים מגדריים על החוק והפשיעה), חברה (סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, פסיכולוגיה ופוליטיקה), אומניות (ייצוגים מגדריים, סטראוטיפים וטקסטים אומנותיים).
יש עבודה?
התחום אכן נשמע מרתק אך האם יש עבודה בתחום? אז ראשית יש אפשרות להמשיך בתחום האקדמי (דוקטורט), ושנית כל הלומדים בתכנית זו, יכולים להשתלב במגוון תחומי עבודה בקהילה, ממשל, ייעוץ, עסקים, עיתונאות, הוראה, פרסום ועוד תחומים רבים שמקדמות שוויון מגדרי.
הידעת?
נתונים מעניינים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה:
- חלקן של נשים באוכלוסיה, כמו במרבית מדינות המערב, גדול ממחצית!
- קצב ההזדקנות של נשים בישראל, ביחס לנשות מדינות המערב, אטי- נשים בנות 65 ומעלה מהוות 11ץ1% מכלל הנשים, לעומת 20% במדינות המערב.
- גיל הנישואין בישראל נמוך ב 3-4 שנים מגיל נישואי נשים במדינות המערב, ועומד על גיל ממוצע של 24.7
- ממוצע הילדים לאישה בישראל גדול מן הממוצע בכל מדינות המערב ועומד על 2.9 לעומת 1.3-2.
- בשנים האחרונות, חלה עלייה ניכרת ברמת ההשכלה של נשים בישראל 44% (גבוה מן הגברים).
- אחוז הנשים הלומדות מהווה 56% מכלל הלומדים לתואר ראשון, 57% מכלל הלומדים לתואר שני, ו 53% מכלל הלומדים לתואר 3 בישראל.
- תחומי הלימוד המובילים של נשים בישראל: 81% חינוך, 76% רפואה ומקצועות עזר רפואיים, 64% מדעי החברה, ורק 25% הנדסה ואדריכלות.
- כוח העבודה של נשים בישראל, עלה בשני העשורים האחרונים מ 39% ל47% מכלל העובדים במדינה.
- ממוצע הכנסות השכר של גבר עדיין גבוהות מאשר של אישה. הפער עומד על כ 19%.
- נשים מהוות 50% מכלל השופטים בישראל ו 43% מכלל עורכי הדין הפעילים בה.
רוצים להתייעץ? פורום ייעוץ לימודים
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: