הבחינה הפסיכומטרית לא חייבת להראות עבור לקויי הלמידה כבלתי אפשרית, כל מה שצריך לעשות הוא להתעדכן בכל המידע הנדרש כדי שתוכלו לעבור את הבחינה בהצלחה. לפניכם המידע
נתוני המרכז הארצי לבחינות והערכה מצביעים על עלייה במספר הפונים לקבלת אישור לבחינה מותאמת. בשנת 2010 הוגשו 3,321 בקשות ומתוכן אושרו 69%, נכון ליולי 2012 הוגשו 4,073 בקשות כאשר מתוכן 3,293 אושרו (83%). המסקנה היא אחת- אם אתם סובלים מלקוחת למידה שווה להגיש בקשה בהתאם כיוון שהסיכויים לקבלת האישור גבוהים!
לקויי למידה – מתי תקבלו התאמות בפסיכומטרי?
המרכז הארצי לבחינות והערכה קובע כי עליכם לעמוד באחד מן התנאים הבאים:
- מגבלה רפואית, פיזית או נפשית העלולה לשבש את התפקוד בבחינה.
- לקות למידה חמורה, בתחום אשר אינו נבדק ישירות בבחינה, אך קיומה עלול לשבש את התפקוד בבחינה.
- הפרעת קשב וריכוז
- בעיות תפקודיות בכתיבה (לא כולל שגיאות כתיב, קשיי הבעה בניסוח ובכתב, איטיות)
מהן ההתאמות?
-
מחשבון (בעל 4 פעולות בסיסיות)
-
הקראה
-
שאלון מוגדל
-
דף תשובות מוגדל
-
הקראה באנגלית
-
הקראה בעברית
-
תוספת זמן
-
הפסקות בין הפרקים
-
הקלדת מטלת הכתיבה
-
מפע"ם: בחינה שנערכת במחשב, הכוללת 3 פרקים (במקום 8 ב'רגילה') ובה רמת השאלות עולה ביחס ישיר לרמת התשובות שמזין הנבחן, במרווחי זמן גדולים של כ 3 דק' בממוצע לכל שאלה.
איך מקבלים את ההתאמות?
את המסמכים הנדרשים יש להכין בזמן, על מנת לא להיות בלחץ ולא לפספס את מועד הבחינה. רשימה מסודרת של המסמכים הנדרשים, תוכלו למצוא כאן.
ב'מרכז זינוק- פסיכומטרי ובגרויות ללקויי למידה' מעידים כי הם מעמידים לטובת הלומדים שלהם מחלקת התאמות שתפקידה לסייע באופן אישי ופרטני לכל סטודנט להגיש את כל המסמכים הרלוונטיים בזמן ולמקום הנכון: "כל סטודנט שלנו מגיע לפגישת ייעוץ ובה סורקים את כל האבחונים הקיימים שיש ברשותו, ממליצים על השלמות נדרשות ואז פסיכולוגית ואנשי מקצוע מטעם זינוק בוחנת כל מקרה לגופו וממליצה את המלצותיה. יועצת התהליך מדריכה ומסבירה על התהליך ומסייעת לו בהשגת ושליחת כל המסמכים. לעיתים יש צורך לבצע אבחון מעודכן שחשוב לעשות אצל גורם מורשה, ויש הפונים לבחינת מת"ל, שמקובלת מאוד על המרכז הארצי לבחינות והערכה", משתפת דניאל, מנהלת המשרד.
הכנה נכונה לבחינה
למידה לבחינה הפסיכומטרית מבוססת על שיטתיות והחוכמה הרבה היא לאתר את מוקדי הקושי ולהתמקד בהם. לימוד טכניקות לפתרון שאלות חשוב ביותר, בייחוד עבור המתקשים שבנינו, לכן מאוד מומלץ לערוך את ההכנה במסגרת תומכת ומותאמת, כיום יש מכונים ללימוד פסיכומטרי עבור לקויי למידה.
מה לומדים שם?
" ראשית הלימודים בקורס נעשים בכיתות מצומצמות של עד 18 תלמידים, מספר המפגשים עומד על 63 (ארבעה חודשים) כאשר 3 פעמים בשבוע הסטודנטים לומדים (כל פעם 4 שעות!), ופעם נוספת הם מגיעים ליום עם מתרגל שעובר עמם על שיעורי הבית, עוזר להם ונותן דגשים וחיזוקים במידת הצורך. בשבועיים שלושה האחרונים נערכות סימולציות. מה שמיוחד בקורס הזה הוא ששלושת השבועות הראשונים מתחילים את הלימודים מהבסיס, וזה אומר מפעולות חשבון של חיבור, חיסור, כפל וחילוק, חזקות, שורשים וכו'. הכל בשלבים ובהדרגה. אנחנו מאמינים שברגע שהבסיס איתן הסיכוי להצלחה הוא רב. כמובן שאנחנו מציידים את הלומדים בטכניקות ואסטרטגיות למידה מיוחדות כגון איך לבחור את התשובה הנכונה באנגלית, למרות שלא מבינים בה את כל המילים?... איך לחשב לוח כפל בעזרת 'שיטת האצבעות' ועוד ועוד. כל הלימוד במסלול זה הוא מאוד איטי ולכל אורך הדרך אנחנו מספקים תמיכה וליווי אישי, כי אנחנו יודעים שחשוב לספק לסטודנטים שלנו הצלחות וכולנו בצוות עברנו את הקורס ללקוי למידה, לכן אנחנו מגיעים ממקום מבין ותומך", מסכמת דניאל.
רוצים להתייעץ אתנו? פורום פסיכומטרי ותנאי קבלה
מוסדות ללימוד פסיכומטרי