מבנה המבחן
המבחן הפסיכומטרי מורכב מארבעה פרקים-
- כתיבת חיבור (30 דק')
- חשיבה מילולית (23 שאלות)
- חשיבה כמותית (20 שאלות)
- אנגלית (22 שאלות)
סה"כ עליכם להשיב על 175 שאלות, בשלוש שעות ועשר דקות וללא הפסקה.
חשיבה מילולית-פרקים אלו בוחנים את הכישורים המילוליים שלכם ובכללם כושר הביטוי, הסקת מסקנות, הבנת הנקרא ועושר לשוני. בחלק זה שאלות היגיון, שאלות הסקה, השלמת משפטים, שאלות הבנת הנקרא ואנלוגיות.
חשיבה כמותית-בפרקים אלו יבחנו את רמת הידע המתמטי שלכם בשאלות מגוונות, את יכולת יישום הידע לפתרון בעיות וכן יכולת ניתוח הנתונים שלכם. הרמה המתבקשת על מנת לעבור כראוי את הפרק היא רמת 3 יחידות. חשוב לציין שסגנון השאלות אינו דומה לבחינות הבגרות במתמטיקה!
אנגלית- פרק זה בוחן את אוצר המילים שלכם ורמת הבנת הנקרא שלכם באנגלית. הצלחה בפרק תלויה רבות במהירות הקריאה שלכם ולכן מומלץ מאוד להתחיל לקרוא תוכן באנגלית וכמה שיותר.
מכון לחמן ממליץ
על מנת להגיע לבחינה מוכנים ורגועים, להלן מספר טיפים והמלצות באדיבות מכון לחמן:
1. סימולציות- כדאי לעשות את הסימולציות,כל סימולציה מהווה חזרה על כל החומר ואף עדיף לבצען באותן שעות שבהן תיערך הבחינה בזמן אמת. לא פחות חשוב–לערוך תחקור לאחר כל סימולציה ולעבור על הסימולציה ביסודיות, כדי להפיק לקחים ולגלות באילו סוגי שאלות צריך להשתפר, לחזור על השיטות ולתרגל שוב. ואילו טעויות נבעו מחוסר ריכוז או עבודה לא נכונה מבחינת אסטרטגיית פתרון וניהול זמנים.
2. לא לבזבז זמן כשהמועד מתקרב- אם נותר לכם זמן מועט עד הבחינה, לא תוכלו לחזור ולתרגל את כל הנושאים. לכן חלקו את סדר העדיפויות לפי משקל הנושאים בבחינה. אם למשל, אתם מתקשים ביסודות האלגברה או בנושא גדול ובסיסי אחר, כדאי מאוד לעבוד על זה, לעומת זאת אם יש קושי בשאלות הסתברות למשל, ניתן רק להיזכר בבסיס כדי שתוכלו לפתור שאלות קלות בנושא, ולהמשיך הלאה. אל תבזבזו זמן רב מדי על נושאים קטנים שאתם לא טובים בהם.
3. ניהול זמנים– בדקו: על אילו סוגי שאלות בזבזתם יותר מדי זמן? אילו שאלות הצלחתם אך יכולתם לפתור מהר יותר באמצעות שיטות אחרות וחשיבה פסיכומטרית? זכרו שהמטרה היא לסמן כמה שיותר תשובות נכונות, לכן עליכם לזהות אילו שאלות הן "מוקשי זמן" עבורכם, ולדעת לעבור אותן בבטחה – אפילו לדלג עליהן במידת הצורך! אם יישאר זמן אחר כך חיזרו אליהן.סמנו לעצמכם כל כמה שאלות איפה אתם על הסטופר, וכך תדעו לנהל את הזמן ביעילות.
4. ביום שלפני הבחינה- לנוח. לעשות משהו כיפי ומרגיע. לא להפעיל את הראש יותר מדי...בלילה לכו לישון מוקדם יחסית והכינו מראש את הדברים הבאים ליום המחר:
זימון מהמרכז הארצי, תעודת זהות, עפרונות HB2 מחודדים, מחקים, מחדד, סטופר, שתייה (כדאי מים, ורצוי לא להגזים), אוכל ובגדים נוחים.
5. ביום הבחינה קומו מספיק מוקדם על מנת להתארגן בנחת ותכננו את הזמן כך שתגיעו כחצי שעה לפני תחילת המבחן. בקרו בשירותים לפני תחילת המבחן, בחרו מקום נוח לישיבה, הקפידו על ניהול זמן נכון והיו שלווים! קיבלתם בלאק אווט? חפשו שאלה קלה והתחילו ממנה, צאו לשטוף פנים, נשמו עמוק.זכרו- בסופו של יום חשוב יותר להסתכל על הדרך שעברתם כדי להגיע לציון,ולא על איפה הוא עומד ביחס ל-800. אם התכוננתם לבחינה בצורה טובה, אז ההצלחה שלכם שלמה בכל מקרה.
בחינות ופתרונות
נוסח דצמבר 2012 – פתרון באדיבות מכון לחמן
נוסח אוקטובר 2012 – פתרון באדיבות מכון סמארט
נוסח יולי 2012 – פתרון באדיבות מכון סמארט
נוסח אפריל 2012 – פתרון באדיבות סמארט
סימולציות
לקראת הבחינה מומלץ כאמור לבצע סימולציות בחינה, לפניכם ארבע סימולציות הכוללים פתרונות, באדיבות מכון סמארט:
סימולציה 1 להורדה לחצו כאן
סימולציה 2 להורדה לחצו כאן
סימולציה 3 להורדה לחצו כאן
סימולציה 4 להורדה לחצו כאן
חוברת הדרכה לבחינה
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: