מה זה בעצם?
לימודי התואר השני בכלכלה מכשירים סטודנטים למילוי תפקידים בתחום האקדמי, ובסקטורים הפרטיים-עסקיים והציבוריים כאשר השאיפה היא להעניק להם כלים ומיומנויות שיאפשרו להם לעסוק בכלכלה, פיננסים, במסחר, ייעוץ ובמחקר. הלימודים מעמיקים את הידע של הסטודנטים בתחומי הכלכלה, והופכים אותם לכלכלנים מומחים מן השורה הראשונה.
ניתן לבחור בין מסלול מחקרי ומסלול כללי.
היכן ניתן ללמוד?
כלכלה לתואר שני כמסלול חד חוגי ניתן ללמוד באוניברסיטאות. כלכלה משולבת עם מנהל עסקים או עם סטטיסטיקה ניתן ללמוד גם במכללות פרטיות או ציבוריות.
מה לומדים?
מאקרו, מיקרו, תורת המשחקים, התנהגות ארגונית, צמיחה, כלכלת עבודה, כלכלה ואבולוציה, דו"חות כספיים, משאבי אנוש, דיני חברות, מחזורי עסקים, ביטוח, שוק ההון, מסחר בינלאומי, משפט וכלכלה, ניירות ערך, הגבלים עסקיים, מימון, מתמטיקה וכד'.
התעודה
תואר שני M.A בכלכלה
מה עושים עם זה?
מעסיקים רבים במשק הישראלי מחפשים בוגרי תואר שני בכלכלה כדרישת סף או יתרון. מכיוון שמספר הבוגרים בכלכלה ל-תואר ראשון הוא גדול, המעטים שלומדים לתואר שני ימצאו תחרות קטנה יותר בבואם לחפש עבודה.
הבוגרים משתלבים עם תום לימודיהם ככלכלנים ואנאליסטים בחברות וארגונים, במגזר הבנקאי, בחברות השקעות ופיננסים, משרדי רואי חשבון, בורסה, מגזר ציבורי.
כמה מרוויחים? (ברוטו )
מנהל תיקים/השקעות מתחיל- 7- 12 אלף שקלים.
מנהל צוות השקעות- 10-15 אלף שקלים
אנאליסט בכיר- 15-18 אלף שקלים
סמנכ"ל כספים- 25-32 אלף שקלים
כלכלן בכיר- 12-14 אלף שקלים.
מנהל מחלקה כלכלית- 15-19 אלף שקלים.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: