הכול התחיל ב-2008, בחור בן 22 (כן כן, התגייסתי מאוחר) שהשתחרר מהצבא ועומד בפני צומת דרכים. מה עושים בחיים עכשיו? עבודה מועדפת? נעשה קצת כסף בעגלות בחו"ל? לימודים? ואולי סתם ננוח אחרי השירות הצבאי?
אז ככה, בלי טיול אחרי צבא, בלי ביקור בדרום אמריקה או במקסיקו, החלטתי להתחיל ללמוד. נסיעה קצרה למכללת רמת גן והופה- התחלתי ללמוד מדעי החברה בהדגשת תקשורת.
הבחירה שלי
למי שלא יודע, מכללת רמת גן זה סניף של האוניברסיטה הפתוחה, מה שבעצם אומר, אם אתה לא לומד בבית והרבה, רוב הסיכויים שהתואר שלך יתפרס על פני כמות נכבדת של שנים. אני יכול להעיד שבהתחלה זה היה לי מאוד קשה. כבחור שגם בתיכון לא ממש היה "שקדן" ועוד אחרי פסק זמן של כ-4 שנים עקב השירות הצבאי, זה אכן הביא אותי לשוק ראשוני כלשהו. אבל מהר מאוד הבנתי, אהבתי, ולמדתי מהסגנון הזה של מוסד הלימודים. לא רק שהוא מלמד אותך איך אתה יכול ללמוד לבד בצורה נכונה, הוא גם מכין אותם לקשיים שיגיעו בעתיד.
אמנם לא תמיד יש לך למי לפנות, האנשים שאתה לומד איתם מתחלפים בכל קורס ולכן גם לצבור חברים זה לא פשוט. אבל למרות הכול, בזכות התואר הזה הפכתי לא רק לאדם בוגר יותר אלא גם לאדם אחראי יותר.
מה ללמוד?
מאז שאני זוכר את עצמי נמשכתי למדיות השונות, כמו כולם אבל קצת יותר. הקשבתי לרדיו, קראתי עיתונים, צפיתי בטלוויזיה ובהמשך השתלט על חיי גם האינטרנט...
יכול להיות שהאהבה שלי לתקשורת, ובמיוחד לעיתונאות, נובע מכך שאימא שלי הייתה עיתונאית. חלק גדול מהילדות שלי העברתי במערכת של עיתון. למדתי על כל המדורים, ראיתי כתבות עוד לפני שהם יצאו לאור, צפיתי בגרפיקאי עובד, שמעתי אנשים מתראיינים, ומדי פעם כשלא ראו, גם התגנבתי לארכיון של התמונות...
אז כן, רוב הסיכויים שזה השפיע רבות על ההחלטה שלי ללמוד תקשורת, אני יכול להגיד בפה מלא שהחשיפה הזאת עזרה לי. סך הכול שאתה לומד כבר בגיל צעיר על הנושא, מקבל כלים שכל עיתונאי מתחיל היה חולם עליהם- איך אתה יכול לוותר על ההזדמנות?
ההתחלה...
הקורס הראשון שלקחתי היה 'מבוא לתקשורת המונים', הקורס הכי בסיסי בתואר . בקורס זה מכירים את סגנון חקר התקשורת, מקבלים כלים, לומדים מושגים ומכירים סוגיות שונות.
מסתבר שלא ידעתי לאיפה אני נכנס, חשבתי זה יהיה קליל ונחמד. אבל פתאום... ניאו מרקסיזם, תיאוריות שונות, גישה הגמונית, אסכולת פרנקפורט, הצילו!
הלחץ היה מיותר, קורס ראשון בתואר אקדמאי סך הכול, אז הצליחו להפחיד אותי קצת J
הקורס היה מעניין, לומדים קצת על ההיסטוריה של הדפוס, ההשפעות של התקשורת על ההמונים. סוג הקהל והצרכים שהתקשורת מספקת לנו. בגדול בקורס הזה- אתם משנים את הגישה שלכם על התקשורת, פתאום אתם מבינים איך לדוגמא הטלוויזיה משפיע על היום יום של הצרכן. יהיה לכם מלא ביקורת להעביר, ותרבו להשתמש במושג "לחם שעשועים", אתם עוד תלמדו מה זה...
ואם נסכם
בסופו של דבר התואר הזה מעניין, כיפי ומכסה המון נושאים מעניינים- קצת שיטות מחקר, קצת סטטיסטיקה (כן כן, הדבר האיום הזה שכולנו פוחדים ממנו), מבוא נחמד לסוציולוגיה, מושגים ביחב"ל, מלא קורסים בתקשורת בארץ ובעולם, סדנאות מגניבות כמו כתיבה עיתונאית ורדיו. והקורס האהוב עליי-'להבין סרטים' כי מה רע לראות קולנוע איכותי בזמן שיעור?
מילה שלי- אם אתם מתעניינים בתקשורת, אוהבים לשמוע על הרקע, ההיסטוריה, ההשפעות, והגישות של מיטב חוקרי התרבות בנושא זה. אתם יותר מתיהנו בתואר הזה!
עד הפעם הבאה, שלכם יובל.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: