הרפורמה בבחינות הבגרות תאפשר למועמדים ללימודים גבוהים להתקבל למסלולי לימודי התואר השונים על סמך ציוני הבגרות בלבד וללא צורך במבחן פסיכומטרי. עם זאת מועמדים שציוני תעודת הבגרות שלהם לא יהיו גבוהים דיים כדי להתקבל למסלול לימודים נבחר, יוכלו להתקבל על סמך ציון הפסיכומטרי שלהם.
הבשורה
השר פירון מתכוון לצמצם את היקף בחינות הבגרות משמעותית, ולקיימן רק בכיתה י"א ולא בכיתה י' כפי שנהוג כיום. סך בחינות הבגרות להן נדרש תלמיד תיכון יצטמצם לכדי עשר ועפ"י חלוקה לשלושה אשכולות עיקריים: עברית (לשון וספרות), ידע עם מדינה ועולם (אזרחות והיסטוריה) ומורשת ותרבות (מחשבת ישראל, תנ"ך, תושב"ע). הציון הקובע בכל אשכול יהיה משוקלל והמקצועות היחידים שיישארו ללא שינוי יהיו מתמטיקה ואנגלית.
שינוי מרענן נוסף הוא אפשרויות הבחירה של המורים. 60% מן החומר הנלמד ייבדק ע"י הגשת עבודות, להן יידרשו התלמידים לפי בחירת והוראת המורה, על 40% החומר הנותרים ייבחנו התלמידים בכתב.
אז כיצד תשפיע הבשורה על ההשכלה הגבוהה? בקרוב יוצגו קריטריונים מדויקים למעוניינים להשתלב בהשכלה הגבוהה, על סמך ציוני תעודת הבגרות או ציון הפסיכומטרי. יש לציין כי הפקולטות היחידות שאינן נכללות בתכנית החדשה הן הרפואה וההנדסה. השורה התחתונה היא שהמועמדים יוכלו לבחור להתקבל ללימודי תואר עפ"י ציוני הבגרות שלהם או עפ"י ציון הבחינה הפסיכומטרית ולא יהיו עוד שקלולי ציון ביניהם.
המטרה
מטרת התכנית היא להעשיר ולהעצים את חווית הלמידה בתיכון ולאפשר לתלמידים להתנסות גם בעבודת חקר. בנוסף לכך, יידרש כל תלמיד לעסוק בפעילויות התנדבותית למען הקהילה.
במוסדות להשכלה גבוהה תוגדל, משמעותית, הנגישות לרכישת השכלה לכלל האוכלוסייה, בתקווה לעודד מוטיבציה להצלחה ולהצטיינות.
תגובת ההשכלה הגבוהה
במוסדות להשכלה הגבוהה חוששים כי ההחלטה תוביל לקבלה של מועמדים רבים שלא יעמדו בדרישות הלימודים הגבוהים בחלק מהפקולטות, דבר שיוביל לאחוז נשירה גבוה, ומציעים להשתתף בכתיבת מבחני הבגרויות, ע"מ ליצור התאמה לרמה הנדרשת.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: