פרופ׳ פרידלנדר, נשיא המכללה: ״המכללה מובילה מזה שנים את ההשכלה הגבוהה במרכז העיר ירושלים, אנו מחוברים לתושבים, לעסקים ולחברות במגזר הציבורי והעסקי. אני גאה על כך שמאות מבוגרי המכללה ממוקמים בעמדות מפתח בחברות מובילות בעיר ואנו עושים כל שביכולתנו להשאיר בירושלים את הסטודנטים הרבים שמגיעים ללמוד אצלנו, בין השאר באמצעות המרכז לניהול קריירה שהקמנו וארגון הבוגרים החדש שלנו״.
מאז מונה לנשיא המכללה, הוא וצוות המכללה, מקדמים ומפתחים את הקשר בין המכללה לירושלים ובין הסטודנטים לתושביה: "העיר ירושלים היא חלק של המכללה האקדמית הדסה, אנו נמצאים D.N.A מה- ופועלים בעיר מזה חמישה עשורים, מעורבים ותורמים לקהילה ומקיימים תכניות אקדמיות ייחודיות לתארים ראשונים ושניים. במוקד עשייתנו, פיתוח מצוינות, טיפוח יזמות ויצירתיות והובלה של אלפי סטודנטים לעבר משרות מפתח בכל התחומים. כחלק מתהליך הלימוד אנו, כמכללה שממוקמת בטבורה של ירושלים ורואה את עצמה חלק בלתי נפרד מהעיר, מקפידים שכל הסטודנטים שמופנים על ידינו לפעילות בקהילה יפעלו רק בעיר ירושלים".
בין הפעילויות הקהילתיות, אפשר למצוא חונכות לנוער בסיכון, פעילות בתחום החינוך המיוחד, פעילות בבתי אבות, פעילות במרכז למידה במזרח ירושלים, פעילות מגוונות במרכז המתנדבים של יד שרה, מרש״ל- פעילות עם אוכלוסייה לקוית ראיה או כבדת שמיעה, מקלט לנשים מוכות, שיקום ושיפוץ של רחובות וגינות ברחבי העיר, שיפוץ מבנים, סדנאות צילום לנוער בסיכון, גיוס סטודנטים להתנדבות לשעת חירום ועוד.
בכל תכנון של הפעילות האקדמית והחברתית המכללה מקפידה לקחת בחשבון את התרומה לעיר ירושלים ולפיתוחה:
החוג לניהול ארגוני שירות- החוג מהווה כור היתוך לסטודנטים מכל גווני הקשת החברתית בארץ, חילוניים, מסורתיים, חרדים, עולים חדשים ומיעוטים ומושך לירושלים סטודנטים רבים מן החוץ.
החוג לביוטכנולוגיה- בוגרי המכללה האקדמית הדסה נוטלים חלק בתהליך זה ומחזקים את ירושלים ואת תעשייתה.
החוג להפרעות בתקשורת- המרפאות הקהילתיות של החוג ידועות ברחבי ירושלים והארץ. בנוסף, החוג מפעיל מרכז לאנשים הלוקים באפזיה ולבני משפחותיהם ונותן להם מקום לפעילות חברתית יחד עם למידה והפעלה של עזרי תקשורת.
החוג למדעי בריאות הסביבה- הסטודנטים תורמים לשיפור איכות החיים בירושלים. הסטודנטים פועלים, ביחד עם אנשי מקצוע של עיריית ירושלים, ביישום "אסטרטגיות ירוקות" בעסקים ומסייעים בניטור זיהום האוויר, ביחד עם המשרד להגנת הסביבה, במרכז העיר הסואן והעמום בכלי תחבורה.
החוג לאופטומטריה ומדעי הראייה- בנוסף לקורסי היסוד התיאורטיים, תלמידי החוג נותנים סיוע לציבור הרחב במרפאות עיניים ייעודיות הנמצאות בקמפוס ומספקים שירות חשוב ונחוץ לתושבי ירושלים והסביבה.
מדעי המעבדה הרפואית- הסטודנטים של החוג משובצים להכשרה מעשית, בין שנת הלימודים השנייה והשלישית, במעבדות רפואיות או במוסדות מחקר ברחבי ירושלים. קשר זה מחזק את הקשרים הקיימים של המכללה עם המעבדות הרפואיות ותעשיות ההיי-טק בעיר.
עיצוב תעשייתי מכליל- החוג שיתף השנה פעולה עם קבוצת רוקמים, עולים חדשים מאתיופיה שגרים בשכונת קריית מנחם. הסטודנטים פיתחו מוצרים מסחריים המשלבים עבודות רקמה בעיצוב המוצר. סטודנטים מהחוג לתקשורת צילומית תיעדו את התהליך. המוצרים הוצגו במסגרת "שבוע העיצוב" בירושלים.
מדעי המחשב- עם סיום לימודיהם תורמים הבוגרים לתעשיית ההיי-טק בירושלים, נקלטים בחברות המובילות או יוצאים לדרך עצמאית ממנה, בשאיפה, תצא אינטל הבאה.
פוליטיקה ותקשורת- הסטודנטים של החוג יוצרים קשר מיוחד לירושלים באמצעות התמחויות מקצועיות בעיר ועל ידי הצטרפות לכוח העבודה העירוני עם סיום הלימודים. הסטודנטים השתתפו בבחירות העירוניות השנה ולמדו את התהליך הפוליטי על ידי עבודה לצד המועמדים.
החוג לתקשורת צילומית בו הסטודנטים נדרשים להפיק פרויקטים של צילום עיתונאי או להפיק סרטים דוקומנטריים. הסטודנטים של המסלול לצילום היו אחראים השנה, לתיעוד פרויקט עם רוקמים אתיופים מקהילת קרית מנחם וצילום המוצרים הגמורים, פרויקט שהיווה חלק מהתערוכה של "שבוע העיצוב" ביראים שהתקיימה בבית הנסן.
פרופ׳ פרידלנדר מסכם: "אנו נמצאים בעיצומו של פרויקט התרחבות הכולל בין השאר הקמה של בניין חדש, בסיועו ותמיכתו של ראש העיר, מר ניר ברקת, ונמשיך לפעול ולעשות בכדי לקדם את ההשכלה הגבוהה בירושלים, להקים חוגים חדשים ולאפשר השכלה גבוהה לכל מגוון האוכלוסיות בעיר תוך הקפדה על מצוינות אקדמית, פעולה בקהילה ותרומה למגזר העסקי והציבורי בעיר. ביום חג זה, אנו מאחלים לעיר ירושלים ולראש העיר, חברנו ניר ברקת, עוד שנים מוצלחות של עבודה פורייה, של קידום ההשכלה וקידום הצעירים".
מכללת הדסה ירושלים