מקור העיקרי לתשלום שכר הלימוד הוא עזרה מההורים או כסף עצמי. הדבר אולי נראה מובן מאליו, אך במדינות רבות בעולם חלים חוקים נוקשים המכריחים את הורי הסטודנטים לממן ככל יכולתם את לימודי ילדיהם (וזאת למשל כתנאי לזכאות להלוואה ממשלתית). במידה והאמצעים העצמיים אינם מספיקים לתשלום שכ"ל, קיימות אופציות נוספות לגיוס הכסף:
מלגות
סכום כסף הניתן מטעם מוסד ציבורי או פרטי ואשר הסטודנט אינו נדרש להחזירו. חלוקת מלגות הינה מוגבלת, ולרוב נדרש הסטודנט למלא אחר מספר תנאים על מנת לקבל את המלגה, למשל: השתייכות לדת מסוימת או למגזר מסוים ; הצטיינות בלימודים ; קיימים ארגונים המעניקים מלגות לתושבי מדינות מסוימות, בכדי לעודד חילופי סטודנטים; עיריות, לדוגמא, מעניקות לעתים מלגות לסטודנטים (לרוב למצטיינים) תושבי העיר, פעילות סביבתית, פוליטית, חברתית או קהילתית ברוח המוסד שמעניק את המלגה ; מצב סוציואקונומי; ארגונים שונים מעניקים מלגות למעוטי יכולת ; בחירת חוג לימוד שלאוניברסיטה או למדינה יש אינטרס לעודד הצטרפות אליו.
הלוואות ממשלתיות
הסטודנט לווה סכום כסף מהמדינה. תנאי החזרת ההלוואות נוחים ברוב ההלוואות הפרטיות; חסרונותיהן של ההלוואות הממשלתיות הן התנאים הנוקשים, לעתים, לקבלתן, והגמישות המינימאלית - הלוואות פרטיות ניתן לקבל מידית כבר באותו היום. לעומתן, הלוואות ממשלתיות ניתנות לרוב בזמנים ספציפיים מאוד.
שיטה זו מכונה לעיתים בשם המודל האוסטרלי. קיימים מספר מודלים להלוואות ממשלתיות ולאופן החזרתן. ברוב המקרים הסטודנט נדרש להחזיר את ההלוואה אך ורק בתום לימודיו; בגרמניה הסטודנט נדרש להחזיר עם סיום לימודיו רק מחצית מסכום ההלוואה והמחצית השנייה מהווה מענק. בארצות מסויימות, כגון אוסטרליה, הסטודנט נדרש להתחיל בהחזרה הדרגתית של ההלוואה רק במידה והחל לעבוד בתום לימודיו, ורק אם משכורתו עולה על סכום מסוים.
הסכום שאותו הסטודנט נדרש להחזיר כמעט בכל המדינות זהה לסכום המקורי שנלווה, כלומר - הסטודנט אינו נדרש לשלם ריבית; זהו יתרון משמעותי על פני הלוואות פרטיות. ישנם מקומות כגון ארה"ב בהן יכול הסטודנט להמיר את סכום ההלוואה בשירות בקהילה. לדוגמא: מורים אשר קיבלו הלוואה ממשלתית יכולים לקבל ויתור על החזר ההלוואה אם ילמדו במשך מספר חודשים בבית ספר בפריפריה. לאור העובדה שחלק גדול מהסטודנטים בארה"ב משלם שכ"ל גבוה, מנוצל חלק מהסכום לעזרה לסטודנטים הנמנים על האוכלוסיות החלשות.
בתהליך קבלתו לאוניברסיטה הסטודנט נדרש לספק פרטים רבים על מצבו הכלכלי. סטודנטים מבוססים נדרשים לשלם את מלוא שכר הלימוד, ואילו סטודנטים מיעוטי יכולת מקבלים לעתים קרובות הלוואות מהמדינה או מהמוסד האקדמי ובמקרים לא מועטים אף אינם נדרשים להחזירן.
הלוואות פרטיות
הסטודנט לווה סכום כסף ממוסד פיננסי, לרוב בנקים. הסטודנט נדרש להחזיר את הסכום במלואו, פלוס ריבית, לאחר פרק זמן מסוים.
קישור רלוונטי:
אתר מלגות
כל ההטבות לסטודנט - בנק אוצר החייל
כל ההטבות לסטודנט- בנק הפועלים
כל ההטבות לסטודנט- בנק דיסקונט
כל ההטבות לסטודנט- בנק לאומי
כל ההטבות לססטודנט- הבנק הבינלאומי
כל ההטבות לסטודנט- בנק טפחות
כל ההטבות לסטודנט- בנק אגוד
פורום ייעוץ לימודי ותעסוקתי
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: