אם גמלה בלבכם ההחלטה ל"התאוורר" מהמציאות הישראלית הצפופה, לארוז את עצמכם ואת המנטאליות הישראלית (מה שלעולם לא קורה בפועל...) ולנסוע לארץ רחוקה כדי לרכוש השכלה, חשוב לפני הכול לרכוש מידע ולקבל כמה שיותר עצות לדרך החדשה.
מהיכן מתחילים?
התהליך שתצטרך לעבור הוא מורכב ומתחיל
מחיפוש מדינה בה תוכל ללמוד את תחום הלימודים אותו בחרת.
הבחירה במדינה כרוכה בשיקולים רבים כגון:
כמה שנים לומדים לתואר?
– בארה"ב, קנדה, הולנד הלימודים לתואר ראשון נמשכים ארבע שנים, ואילו בבריטניה אוסטרליה, איטליה וגרמניה הם אורכים שלוש שנים. אם אתם לומדים לתואר שני - בבריטניה תלמדו שנה קלנדרית, ובשאר המדינות שנתיים.
כמה יעלה התואר?
- יש מדינות בהן שכר הלימוד באוניברסיטאות הציבוריות הוא חינם/מסובסד גם לסטודנטים זרים ביניהן: גרמניה, צרפת, איטליה והולנד. מדינות בהן עלויות המחיה הן זולות יחסית כמו מדינות מזרח אירופה, מדינות שעלויות שכר הלימוד הן גבוהות יחסית כמו ארה"ב ( מינימום של עשרת אלפים דולר לשנה ) בריטניה ( כשיבעת אלפים פאונד לשנה).
קושי להתקבל לתחום הלימודים במדינה – בבריטניה, ארה"ב, אוסטרליה ומדינות מערב אירופה יש קושי להתקבל לתחומי הרפואה בגלל מכסות מצומצמות לזרים. במדינות כמו הונגריה, סלובקיה, צ'כיה,פולין כמעט ואין הגבלה.
מרחק מישראל – בחירה בלימודים בארה"ב או בלימודים באירופה
איך בוחרים אוניברסיטה?
כאשר תבחר במדינה יחל
החיפוש אחר האוניברסיטה המתאימה ביותר ליכולותיך ולרצונותיך, גם כאן כדאי שתתחשב במספר גורמים:
עלויות שכר הלימוד באוניברסיטה ועלויות המחייה בעיר.
הכרה בינלאומית של התואר מהאוניברסיטה הנבחרת והכרה בישראל .
מידת הקושי להתקבל לאוניברסיטה/ לתוכנית הלימודים.
יחס לזרים ולישראלים.
האם היא מציעה מעונות?
גודל האוניברסיטה.
היכן היא ממוקמת ברחבי המדינה?
מספר סטודנטים זרים וישראלים באוניברסיטה.
שירותים שהאוניברסיטה מציעה לסטודנטים זרים.
תהליך הרישום
תהליך הרישום הכולל :
לימוד או חיזוק שפה במידת הצורך
הכנה למבחני הקבלה וביצוע המבחנים.
מילוי טפסי ההרשמה הכנת המסמכים הנדרשים ושליחתם למוסד הלימודים..
לאחר מספר חודשים מזמן שליחת טפסי ההרשמה יגיעו התשובות, אז תצטרך להחליט על אוניברסיטה בה תילמד.
בשלב זה מתחיל תהליך ההכנה לקראת יציאה הכולל - הוצאת ביטוח רפואי, הוצאת ויזת סטודנט,הזמנת כרטיסי טיסה אריזת ציוד והתארגנות כספית.
סיוע ע"י גורמים שונים
משרדי ייעוץ והכוונה
לאורך כל התהליך תוכל להיעזר במשרדי ייעוץ שמסייעים במידע הראשוני, הליך ההרשמה וההתארגנות לקראת היציאה.
משרדי הייעוץ מתמחים בלימודים במדינה מסוימת או מייצגים אוניברסיטה או אוניברסיטאות מסוימות. כך שאם אתה מתעניין למשל בלימודי רפואה בחו"ל תצטרך לקיים פגישות במשרדי ייעוץ שונים. חלק מהמשרדים גובים תשלום על השרות וחלק מהמשרדים מקבלים עמלות מהאוניברסיטאות ואינם גובים תשלום מהסטודנט, אך עובדים רק עם אוניברסיטאות ספציפיות. משרדי הייעוץ מטעם השגרירויות אינם גובים כסף על המידע, אבל הייעוץ הוא כללי יותר.
לקבלת ייעוץ ללימודים בחו"ל ע"י צוות האתר אנא מלא פרטייך האישיים.
סטודנטים ישראלים שכבר לומדים בחו''ל – תוכלו לבקש טלפונים או אימיילים מהנציגים של האוניברסיטאות או בפורומים של לימודים בחו"ל ברשת ולשאול אותם שאלות על נקודת המבט שלהם על האוניברסיטה בה הם לומדים.
אתרי אינטרנט - בכל מדינה יש פורטלים של לימודים שמאפשרים חיפוש אוניברסיטאות לפי תחום לימודים סוג תואר ומיקום במדינה. בחלק מהמדינות, בהן הלימודים הם בשפה זרה, ניתן למצוא את האוניברסיטאות שמציעות קורסים באנגלית.
לסיכומו של דבר.
עליכם לדעת כי ענף ההשכלה הגבוהה הוא ענף כלכלי מכניס ורוב האוניברסיטאות בעולם ישמחו שתבואו ללמוד אצלן. התהליך של חיפוש המידע והרישום לאוניברסיטאות הינו זמין ופשוט יחסית. תוכלו לנצל את מקורות המידע העומדים לרשותכם כדי לעשות את הבחירה המתאימה ביותר עבורכם. אם כבר החלטתם לעזוב את מדינתנו הקטנה ולחוות חוויה מסוג שונה לנו נותר רק לאחל לכם בהצלחה ומקווים שתייצגו אותנו בכבוד., .
פורום לימודים בחו"ל
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: