מועצת הפקולטה למדעי הטבע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב אישרה בימים אלה את תוכנית הלימודים לתואר שני (M.Sc.) במגמה לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית בקמפוס אילת. התכנית תילמד כחלק מתכניות הלימודים של המחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. מדובר בתכנית ייחודית וראשונה מסוגה בארץ.
מפרץ אילת ידוע בעולם בשמורת האלמוגים ובחיים הימיים הייחודיים לו. לא בכדי הפכה אילת למרכז לאומי של מכוני מחקר אחדים בתחום חיוני זה. מה, אם כך, יותר טבעי מללמוד ביולוגיה ימית באילת?
החיים הימיים העשירים במפרץ אילת פורשים בפני המתעניין אינסוף נושאים למחקר. מוסדות המחקר בעיר, ובכללם קמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון, מעניקים את התשתית הנאותה לעריכת המחקרים. קמפוס אילת משלים את המעגל, עם תוכנית לימודים ייחודית לתואר שני המכשירה חוקרים בתחום. תכנית זו היא, כאמור, תוכנית ייחודית לקמפוס אילת. בתכנון להפוך את הלימודים בתואר זה לתכנית לימודים בין-לאומית שתילמד בשפה האנגלית.בראש התכנית לביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית של המחלקה למדעי החיים בקמפוס האוניברסיטה באילת יעמוד פרופ' אמיר שגיא, וד"ר נדב ששר, שהוא "הרוח החיה" מאחורי התכנית, יהיה חבר הסגל הראשון של המחלקה בקמפוס הדרומי.
יצוין, כי ביולוגיה וביוטכנולוגיה ימית הן מענפי המדע החדשניים עם פוטנציאל לתועלת רבה לאנושות. בצד לימודים עיוניים בתחומי הפיזיולוגיה, הגנטיקה, ההתנהגות המרחבית, והרבייה של בעלי החיים הימיים למיניהם ייחשפו משתתפי התכנית לחזית הישגי המדע כפי שבאים לידי ביטוי לא רק בספרות המקצועית אלא גם במעבדות של מכוני המחקר הימיים באילת כדוגמת: המכון הלאומי לחקלאות ימית (מלח"י) והמכון הבין-אוניברסיטאי למדעי הים.
הלימודים לתואר שני (ובהמשך לתואר שלישי) מבוססים על תיזה מחקרית. המחקרים מתבצעים במגוון תחומים מביוטכנולוגיה וחקלאות ימית עד לאקולוגיה, התנהגות ושימור הסביבה. המחקרים יתנהלו בקמפוס אילת, במכון לחקלאות ימית ובמכון הבין-אוניברסיטאי למדעי הים. חלק מהקורסים במגמה זו יינתנו בקמפוס מרקוס במחלקה למדעי החיים בבאר שבע.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: