העיצוב האינטראקטיבי, ענף חדש יחסית בעולם העיצוב, נולד כדי לפתור בעיה זו בדיוק:
המעצב האינטראקטיבי עוסק בעיצוב חפצים דיגיטאליים לצורכי עבודה, משחק ובידור, כך שהטכנולוגיות הופכות לשימושיות ומהנות יותר.
החוג לעיצוב פנים במסלול האקדמי המכללה למינהל קיים בשבוע שעבר סדנה בת שבוע ימים, בשיתוף מנהלת נמל יפו המבוססת על העיצוב האינטראקטיבי.
על הנמל
הסדנה מתבצעת במסגרת שיתוף פעולה שנרקם עם מנהלת הנמל כחלק מתהליך ההתעוררות והשיקום המתרחש בו, מאז עבר, בינואר 2007, ממנהל מקרקעי ישראל לידי עיריית תל אביב–יפו. תהליך זה כולל שיפוץ ושימור הנמל לקראת הפיכתו למרכז תרבות, בילוי ותיירות, תוך שמירה על תפקודו האותנטי כנמל דייג.
במסגרת תהליך זה, משופצים המחסנים התעשייתיים שנבנו בתקופה הבריטית ובית המכס העות'מאני. עוד מתוכננים בניית טיילת רציפה לאורך קו המעגנה שתתחבר לטיילת התל אביבית, העמקת המעגנה, ופיתוח השטחים הפתוחים בנמל. תכנית הפיתוח, שתוכננה ע"י האדריכל איתן עדן, מכבדת את העבר אך משלבת גם אלמנטים מודרניים לשימוש עתידי כאתר תיירות, בילוי ופנאי. המטרה היא לשמר את הנוף והאווירה הייחודיים בנמל ולהחזיר אותו לרשות הציבור.
על הסדנה
במסגרת הסדנה יפתחו הסטודנטים פתרונות אינטראקטיביים להצגת המידע הרלוונטי לנמל, כגון מידע היסטורי, אירועי תרבות צפויים ונתונים סביבתיים כגובה הגלים ועוצמת הרוח עבור הדייגים העובדים בנמל.
כך למשל, פיתח עמית שולק את מיצב "סרטים בארגזים", המציג את ענף היצוא והיבוא של סחורות התפוזים שפעלו בנמל. על גבי המיצב, הבנוי כערימת ארגזי תפוזים, חרוטה המילה LOOK (הבט באנגלית), והמבקרים המתקרבים אליו מפעילים חיישן המפעיל סדרת סרטים בהם ניתן לצפות מתוך חרכי הארגזים, המספרים על תולדות הנמל והמסחר בו.
ויקטוריה פנשין פיתחה מיצב רומנטי במיוחד MASSAGE IN THE BOTTLE. המיצב מורכב מבקבוקי זכוכית הצפים במי הים בנמל. המבקר בנמל, המושה אותם מהים ופותחם, מופתע לגלות קריינות של מכתבי אהבה ישנים, סיפורים אישיים של דמויות מפתח בהיסטוריה של הנמל וכד'- כל בקבוק וסיפורו.
רונית דחבש פיתחה עמדה אינטרקטיבית לילדים "מקום מצויר", הבנויה ממשטח פלסטיק על המזח ממנו משתקפים הנמל והאוניות העוגנות בו. הילדים יכולים לצייר את קווי המתאר של הנוף הנשקף מולם או לשתול סיפורים פרי דמיונם.
בתום הסדנה הוצגו פרויקטים נבחרים בפני מנהלת נמל יפו. באם תבחר ההנהלה לממש פרויקט מהסדנה, ימשיך הסטודנט לפתחו תחת הנחיה במסגרת הסטאז' במסלול.
הסדנה לוותה בסדרת הרצאות בנושאי עיצוב אינטראקטיבי, עיצוב חוויתי, עיצוב ותוכן והתערבויות קהילתיות במרחב הציבורי.
הסדנה הועברה על ידי בוגרת החוג, אפרת ידיד בן-עזרא, שהיא גם בעלת תואר שני בהצטיינות בעיצוב סביבות אינטראקטיביות מאקדמיית העיצוב הידועה דומוס שבמילאנו.