האוניברסיטה הפתוחה היא המוסד האקדמי הגדול ביותר בישראל ובשנת הלימודים האקדמית שנפתחת היום, ילמדו בה יותר מ-45 אלף סטודנטים. מדובר בגידול של כ-5% אחוזים לעומת השנה הקודמת.
האוניברסיטה הפתוחה מקיימת לימודים במגוון תחומי לימוד, הפתוחים לפני כל המעוניין, ומאפשרים לאלו המצליחים בכך לרכוש תואר אקדמי אוניברסיטאי במסלול גמיש ובהתאמה אישית. הצעיר בין תלמידי האוניברסיטה הפתוחה השנה הוא בן 14, המבוגר ביניהם הוא בן 83, והגיל הממוצע של הסטודנטים הוא 28 שנים.
הלימודים מתקיימים בכ-50 מרכזי לימוד ברחבי הארץ, שברובם הסתמן השנה גידול ניכר במספר הסטודנטים. הגידול הבולט ביותר היה במרכז הלימוד בנצרת (33%).
נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, פרופ' חגית מסר-ירון, ציינה, כי הגידול במספר הסטודנטים בפריפריה מלמד על תרומתה הייחודית של האוניברסיטה הפתוחה להרחבת הנגישות להשכלה הגבוהה, וזאת בזכות שיטת הלימוד והביזור הגיאוגרפי הרחב שלה. פרופ' מסר-ירון הוסיפה כי אחד היתרונות החשובים של האוניברסיטה הפתוחה הוא בכך שהסטודנטים יכולים ללמוד בה לימודים אקדמיים ברמה אוניברסיטאית גבוהה לצד עבודה במשרה מלאה (כ-90% מהסטודנטים עובדים במקביל ללימודיהם). "הגידול הנמשך במספר התלמידים", הדגישה פרופ' מסר-ירון, "רק מלמד עד כמה מצליחה האוניברסיטה הפתוחה למלא את יעדיה, ובראשם מתן הזדמנות ונגישות להשכלה הגבוהה לאוכלוסיות ייחודיות.
נוסף לרבבות הסטודנטים של האוניברסיטה הפתוחה בישראל, לומדים בה כ-7,000 תלמידים מחו"ל, רובם לומדים ברוסית במדינות חבר העמים. השנה הוענקו לראשונה תעודות "בוגר" במסלול ייחודי זה. באוניברסיטה הפתוחה לומדים גם מאות ישראלים השוהים בחו"ל. כ-3,500 סטודנטים לומדים לתואר שני.
לפני חודשים אחדים השיקה האוניברסיטה הפתוחה את המיזם הייחודי "פאר" (פתיחת אוצרות רוח), שבמסגרתו הועלו לרשת האינטרנט, לשימוש חופשי וללא תשלום, עשרות ספרי לימוד, מערכי שיעור, מצגות וכן חומרי עזר אחרים. האוניברסיטה הפתוחה היא חלוצה בתחום זה בין המוסדות להשכלה גבוהה בישראל, והיא משתלבת במגמה עולמית של פתיחת אוצרות ידע לתועלת הכלל.
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: