בעקבות מיזם פאר (פתיחת אוצרות רוח) של האוניברסיטה הפתוחה, שבמסגרתו הועלו עשרות ספרי לימוד לשימוש חופשי וללא תשלום לרשת האינטרנט, התקבלה האוניברסיטה הפתוחה כחברה בקונסורציום היוקרתי המנוהל על ידי אוניברסיטת MIT בבוסטון, שהיא חלוצת תנועת ה-OCW (Open Course Ware) – פתיחת חומרי לימוד של קורסים אקדמיים והעמדתם לרשות הכלל.
הקונסורציום הוא גוף המאגד מוסדות השכלה גבוהה יוקרתיים בעולם, שפיתחו חומרי לימוד אקדמיים לצפייה חופשית ולשימוש הכלל, ומטרתו קידום החינוך והנגישות לחומרים אקדמיים לטובת הציבור ברחבי העולם.
בקונסורציום חברים כיום יותר מ-200 מוסדות מעשרות מדינות, ביניהן ארה"ב, אוסטרליה, סין, צרפת, אנגליה ועוד. החברוּת בקונסורציום מחייבת פתיחה חינם של חומרי לימוד בעשרה קורסים אקדמיים לפחות, תוך מתן אפשרות למשתמשים חיצוניים לעשות בחומר שימוש הוגן למטרות הוראה ומחקר, במסגרת לא מסחרית וללא כוונת רווח. גופים בין-לאומיים כגון אונסק"ו וה- OECDמגדירים את תנועת ה-OCW העולמית כבעלת פוטנציאל עצום לפתיחת שערי ההשכלה הגבוהה לקהלים נרחבים, בפרט במדינות המתפתחות.
בששת החודשים שעברו מאז עלייתו לאוויר של מיזם פאר, הועלו לרשת האינטרנט, לשימוש חופשי וללא תשלום, 42 ספרי לימוד ב-20 קורסים, וכן מצגות, שיעורים, סיכומי שיעור ושאלות אמריקניות ב-102 קורסים. בנוסף, ניתן לסמן, להבליט, ולהוסיף הערות אישיות וקבוצתיות וליצור "עותק אישי" של הספר האלקטרוני, כך שהמשתמש יוכל לחזור לעותק "שלו", עם הדגשים שסימן במהלך הקריאה, בכל פעם שייכנס לאתר.
לדברי פרופ' אורה לימור, סגנית הנשיאה: "מיזם פאר פתח לפני האוניברסיטה הפתוחה עולם חדש של הנגשת חומרי לימוד לציבור הרחב. ברקע הגל העולמי של שיתוף ידע שמיזם פאר הוא חלק ממנו, עומד חזון דמוקרטי, שוויוני ואופטימי, המבוסס על האמונה שהזכות ללמוד ולדעת היא זכות בסיסית של כל אדם, וכי הידע הוא משאב חיוני שיש להעמידו לתועלת הכלל. האינטרנט הוא כלי רב עצמה להשגת מטרה זו, ופתיחת אוצרות ידע על ידי גופים מוסמכים ואחראיים היא צעד בכיוון הנכון".
עיין ברשימת המוסדות האקדמיים בהם תרצה ללמוד. השאר פרטים ונציג המוסד המבוקש ייצור
עמך קשר בהקדם: