התחלתי להתעניין ברפואה לאחרונה. קצת מפחידה אותי העובדה שאני לא מאלה שחלמו מגיל 5 שהם רוצים להיות רופאים- האם זה מעיד משהו? בכלל, עד לא לפני זמן רב , גם לא לקחתי ברצינות את למידת התחום הרפואי. זה קצתת מפחיד אותי.
ובכל זאת, מבחינה פרקטית, אני יודעת שנורא קשה להתקבל לרפואה בארץ, ושמי שמוכן להתעקש על כך, ימצא עצמו לרוב עושה פסיכומטרי אחרי פסיכומטרי כדי לנסות ולהתקבל. ולאחר מכן, במידה וקיבל ציון מספיק גבוה, ימצא עצמו בוועדה שגם כן ינסו בכל דרך אפשרית לבחון אותו מכל הכיוונים ולראות למה הוא לא מתאים להיות רופא.
לי, כן חשוב להתחיל לימודים כמה שיותר מהר (אני אומנם בת 20,אחרי צבא, אבל תמיד רציתי להגיע כבר לשלב הזה בחיים). השאלה שלי היא אם יש משהו לא כ"כ טוב בללמוד את התחום בחו"ל. אני יודעת שהרבה עושים זאת, בייחוד בהונגריה ובמקומות אחרים שהם זולים ואפשר ללמוד שם באנגלית. אך האם כשאני אחזור לישראל- זה יהיה בעוכריי העובדה שלמדתי רפואה בחו"ל, וגם לא באוניברסיטה נחשבת כ"כ כמו הארוורד?
איך בכלל הולך כל התהליך של לימודי הרפואה בחו"ל ואחר כך השתלבות בו בארץ? האם צריך להיות שם 7 שנים שלמות ורצופות? אני אודה לכל פיסת מידה שתספקי לי, וגם דעתך על איזה בן אדם יכול להיות רופא, לא סתם רופא, רופא טוב...
גל אם את מעוניינת צרי עימי קשר גם אני רוצה לסוע ללמוד בחול
רננה קרן | 11:15 01/04/07
שלום גל,
יש כאן בארץ הרבה רופאים שלמדו בחו"ל והשתלבו ברפואה הציבורית והפרטית בהצלחה רבה. מה שחשוב הוא לעבור את מבחני הרישוי ואח"כ הדרך פתוחה בפנייך. ( בכל מקרה מאד קשה להתקבל לאוניברסיטאות ברוב מדינות אירופה ובארה"ב ובגלל זה הסטודנטים לומדים בתוכניות באנגלית באוניברסיטאות במזרח אירופה)
צריך לללמוד בד"כ שש שנים ( באוניברסיטאות בהונגריה את השנה השישית אפשר לעשות בארץ)
אני מציעה שתבקשי מנציגי האוניברסיטאות טלפונים של בוגרים שתוכלי לדבר איתם.
בהצלחה